UZ SAT KODIRANJA

Stigao besplatni vodič za Minecraft, preuzmite ga!

21.11.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Microsoft i nevladina organizacija Code.org predstavili su 'Minecraft Hour of Code Designer', vodič za učenje o programiranju/kodiranju, baziran na igri Minecraft, kojeg možete koristiti tijekom 'Sata kodiranja'

Novi online vodič Minecraft Hour of Code Designer dostupan je besplatno. Omogućuje početnicima u kodiranju stvaranje i dijeljenje njihovih postignuća u igri Minecraft. Osmišljen je kako bi svakog sudionika potaknuo da se počne učiti vještinama rješavanja problema i kritičkog razmišljanja koje su potrebne u današnjem, sve više tehnološkom svijetu.

Prošlogodišnje izdanje vodiča za Minecraft doseglo je više od 30 milijuna učenika diljem svijeta. Vodič je trenutačno dostupan u 10 jezika i bit će dostupan na 50 jezika do 5. prosinca.

Pomoću vodiča Hour of Code Designer možete učiti osnove programiranja i stvarati vlastita okruženja u Minecraftu, u sklopu kojeg možete programirati svoja pravila. Primjerice, tako je moguće stvoriti kokoši koje izbacuju zlato ili zombije koji bježe umjesto da napadaju.


Učenici tijekom stvaranja svoje igre koriste drag-and-drop sučelje kodiranja kako bi naučili pojmove računalne znanosti kao što su programiranje, orijentaciju u odnosu na objekt, logičke petlje i slično. Igrači se suočavaju s 12 izazova, što kulminira kreiranjem vlastite jednostavne igre koju mogu igrati na svojim mobilnim uređajima i podijeliti s prijateljima.

U Hrvatskoj će Sat kodiranja biti održan od 5. do 11. prosinca u osnovnim i srednjim školama diljem zemlje. Učenici će kroz program naučiti osnove kodiranja, a cilj je približiti djeci i mladima moderne tehnologije i programiranje općenito.

Nositelj projekta u Hrvatskoj je nevladina udruga Osijek Software City u partnerstvu s tvrtkom Microsoft Hrvatska. U projekt se dosada priključilo više od deset nevladinih udruga koje će putem mreže volontera održati sat kodiranja u školama. Očekuje se kako će se uključiti i više od 200 osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske.

Prijave:Sat kodiranja 

Više:
Code.org i Minecraft