HRVATSKI PARTNERI

Startup Zizoo donosi revoluciju u svijet čarter industrije

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 28.07.2016 07:29
  • Objavljeno 28.07.2016 u 07:29
Zizoo tim

Zizoo tim

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zizoo

Zizoo je mlada kompanija za najam čarter brodova za odmor i jedrenje, a priopćava kako svojim inovativnim pristupom unosi revoluciju u turistički sektor. Najveća je internetska platforma ove vrste i omogućuje jednostavnu rezervaciju brodova različitih kategorija u 30 zemalja na 200 lokacija, a među osnivačima tvrtke su i partneri iz Hrvatske

Zahvaljujući inovativnoj ideji i poslovnom modelu, uvjerili su poznate europske i američke investitore, koji su ove godine uložili 1,7 milijuna eura u Zizoo za daljnji rast. Ovakvom uspjehu Zizoo platforme uvelike je pridonijelo i otvaranje ureda u Zagrebu i Berlinu te tim sada broji 30 zaposlenika.

Ova platforma za iznajmljivanje čarter brodova omogućuje ljubiteljima putovanja planiranje individualnih ruta na moru i kopnu. 'Rezervacija i najam su jednostavni - slikovito rečeno, kao prilikom rezervacije hotelskog smještaja, ali mnogo jeftinije. Uz Hrvatsku, Zizoo među najpopularnija odredišta za odmor u Europi ubraja Španjolsku, Italiju i Grčku, a najviše turista zainteresiranih za ove usluge dolazi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i SAD-a', stoji u priopćenju.


Anna Baničević, Bečanka crnogorskog porijekla, zajedno je s partnerima iz Hrvatske Sinanom Mašovićem i Ivanom Miletićem te partnerom iz Španjolske Benitom del Valle, 2014. godine prepoznala veliki potencijal industrije za iznajmljivanje plovila. Ideja je bila odmor na brodu učiniti pristupačnim i lako dostupnim. Ubrzo se ideja pretvorila u stvaran i vrlo uspješan projekt.

Tvrtka je od osnutka postigla ukupno 2,5 milijuna eura investicija, a trenutno se prvenstveno usmjerava na daljnje unaprjeđenje proizvoda i ubrzanje stope rasta. Usporedbe radi, lani je Zizoo ostvario prosječni mjesečni rast rezervacija od 35 posto. Do 2020. na ciljnom tržištu plan je ostvariti godišnji prihod od 450 milijuna eura.

'Ponosni smo što su nam povjerenje ukazali renomirani europski institucionalni investitori iz područja turizma i digitalne industrije, a posebno nas veseli podrška iz Amerike. Ta podrška velik je i važan korak i potpora našem planiranom širenju poslovanja u SAD-u', rekla je osnivačica i direktorica tvrtke Anna Baničević.

Ralf Kunz, direktor AWS Gründerfonds, je dodao: 'Zizoo nas je impresionirao. Uspjeh tvrtke kao i ubrzanje stope rasta potvrđuju da je poslovni model tvrtke iznimno uspješan, bez obzira na izazove tržišta. Radujemo se budućoj suradnji.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!