tehno savjeti

Spremni za intenzivne blagdane? Olakšajte si ih uz ove aplikacije iz Googlea

11.12.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Blagdani, budimo iskreni, ponekad znaju biti dosta hektični. Šoping, planiranje budžeta i posjeti obitelji, ili bar njihova organizacija, mogu biti malo lakši uz ove Googleove usluge

Blagdanske obaveze mnogima znaju biti iscrpljujuće. Božić mnoge jednostavno zna iznenaditi, a jedino rješenje je planiranje unaprijed. Odredite koliko novca možete potrošiti i u kalendar upišite sve planirane posjete rodbini.

Kako napraviti sve to? Uz pomoć Googlea.

Google Meet: Organizirajte virtualni božićni party

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Google Meet je alat za videokonferencije. Riječ je o vrlo jednostavnom alatu pomoću kojeg nekom možete poslati pozivni kod ili link, nakon čega se može spojiti u nekoliko sekundi. Premda grupni pozivi znaju imati ograničenje, pozivi jedan-na-jedan mogu trajati 24 sata.

Ako ste udaljeni od prijatelja i voljenih, Google Meet može poslužiti kao mjesto okupljanja - čak možete poslati točno vrijeme i datum putem Google Calendara.

Google Sheets: Pratite svoj budžet

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Božićni šoping dosta često zna premašiti predviđeni budžet. Na listi se zna naći sve od hrane i poklona do karata za putovanja, a rezultat može biti trošak na koji niste računali.

Google Sheets može pomoći u kreaciji budžeta koji možete rasporediti na kategorije te automatizirati dnevne izračune troškova. Sve je na vama - želite li napraviti jednostavnu listu ili koristiti složene formule.

Druga stvar za koju možete iskoristiti Sheetse je planiranje obroka. Napravite listu svega što ide za blagdanski stol, izračunajte kad stvari moraju ići u pećnicu, označite bojama sve redove te rasporedite poslove članovima obitelji. Google Sheetsi su kolaborativni alat, što znači da možete pozvati prijatelje da vam pomognu, piše MakeUseOf.

Google Docs: Kreirajte listu poklona

Ako imate klince i želite da vam napišu što žele za Božić, možda nije loša ideja potaknuti ih da za to koriste Google Docs.

Google Docs je program za obradu teksta koji radi unutar preglednika te ima sve funkcije koje će trebati klincima. Mogu napisati svoju listu, povlačiti slike u dokument i igrati se formatima. Google Docs je, kao Sheets, kolaborativni program, što znači da dokument možete podijeliti sa svima koji klincu žele kupiti poklon te ga označiti u dokumentu kako dvoje ne bi kupili istu stvar - ili kako bi ujedinili sredstva za nešto skuplje.

Google Calendar: Ugovorite obiteljske posjete

Praznici su dobra prilika za susrete s prijateljima i obitelji, no ponekad je teško pronaći vremena za sve. Olakšajte si susrete uz Google Calendar. U aplikaciji možete aranžirati događaje, pozvati goste i vidjeti hoće li doći ili ne. Ovi događaji se automatski sinkroniziraju u svim instancama Google Calendara poput onih na računalu ili telefonu.

Također možete kreirati zadatke na Google Calendaru koji se mogu odnositi na sve od odlaska po drvce do slanja poklona i kupovine purice (bez mlinaca).