SNAPCHAT NIJE BIO DOVOLJAN

Spremaju li se to u Instagramu opet prekopirati značajku druge popularne aplikacije?

12.09.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Čini se kako u Instagramu rade na razvoju nove značajke za Stories koja bi nam trebala omogućiti izradu videa na način sličan onome kakav koriste u aplikaciji TikTok

Novu značajku, nazvanu Clips, otkrila je početkom srpnja inženjerka Jane Manchun Wong koja često pronalazi još neobjavljene značajke i druge dodatke društvenim mrežama.

Clips, tvrdi ona, omogućava objavu video zapisa snimljenih u isječcima i naknadno montiranih skupa. Tako dobivenom uratku moguće je dodati glazbu te namjestiti duljinu i brzinu reprodukcije.

TEHNO PREGLED

Osam aplikacija koje su pomogle poznatima i slavnima

Pogledaj galeriju

Sve to već nudi aplikacija TikTok, koja je dosad zabilježila više od milijarde preuzimanja. Njeni korisnici stvaraju sadržaj u rasponu od smiješnih skečeva do obrade pjesama koristeći mogućnost snimanja više kraćih zapisa koje potom montiraju u zapise duljine 60 sekundi.

TikTok je nastao na temeljima koje je postavila aplikacija Musical.ly, koja je u međuvremenu prestala postojati, a koja je omogućavala izradu snimki pjevanja popularnih pjesama na playback.

Instagramu ovo ne bi bio prvi put da je uhvaćen u otvorenom kopiranju konkurencije. Tako su, između ostalog, besramno od Snapchata 'posudili' značajku Stories i brzo ih nadmašili po broju korisnika. Instagram Stories je u siječnju imala 500 milijuna korisnika dnevno, piše Business Insider.