AKVIZICIJE

Span preuzima InfoCumulus Svena Marušića

15.01.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Span je preuzeo 60 posto udjela u InfoCumulusu. Preostali udio preuzet će tijekom iduće dvije godine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Zadržat će svih petnaest zaposlenih, moguće zaposliti i nove djelatnike

Nikola Dujmović i Sven Marušić, direktori kompanija Span i InfoCumulus, objavili su strateško povezivanje, kojim namjeravaju osnažiti ponudu na domaćem i stranim tržištima.

Span je vodeća hrvatska tvrtka u pružanju profesionalnih usluga projektiranja i izgradnje informacijskih sustava, tehnološkog školovanja i tehničke podrške za korisnike Microsoftove serverske tehnologije.

InfoCumulus je IT tvrtka specijalizirana za rješenja, procese i sustave u upravljanju odnosima s korisnicima, strateško planiranje ICT tehnologija i poslovne društvene mreže.


Span je preuzeo 60 posto udjela u InfoCumulusu. Preostali udio preuzet će tijekom iduće dvije godine. Vrijednost transakcije nije objavljena. No, kako je rekao Dujmović, ovisit će o financijskim rezultatima. Zadržat će svih petnaest zaposlenih, moguće zaposliti i nove djelatnike.

Span u partnerstvo unosi, između ostalog, regionalni sustav podrške korisnicima i prodajne kapacitete, a InfoCumulus ekspertizu u CRM-u i ESN-u (Enterprise Social Network), te fleksibilnost malog sustava.

Strateško povezivanje upotpunit će zajednički portfelj usluga temeljenih na Microsoftovim tehnologijama. Dio tvrtke InfoCumulus koji se bavi poslovnim savjetovanjem nastavit će poslovanje pod tim imenom.

'Želja nam je postati vodeća Dynamics CRM kompanija u regiji. Danas već imamo najveći broj certificiranih stručnjaka, a uskoro, nadamo se, i korisnika', rekao je Marušić

Span je tijekom 2014. ostvario oko 180 milijuna kuna prihoda (oko 200 milijuna kuna, računa li se cijela grupacija). 'Imamo rast prihoda veći od 30 posto, isto tako i proporcionalni rast EBITDA-e i dobiti. Izvoz nam raste i značajnije, veći je gotovo 80 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zaposlili smo i puno ljudi', rekao je Dujmović.

'Prihodi InfoCumulusa su porasli skoro 100 posto, na oko šest milijuna kuna, jednako kao i EBITDA. Izvoz nam čini preko 50 posto prihoda, a tako se nadamo i nastaviti. Možda malo manjim rastom, ali jednakim omjerom izvoza', dodao je Marušić.

U zajedničkim planovima su i rast broja zaposlenika i prihoda, proboj na nova strana tržišta, prvenstveno u bližoj regiji.