PLAYSTATION MOBITEL

Sony priprema odgovor na Appleov iPhone i iTunes

05.03.2010 u 13:01

Bionic
Reading

Posljednji Appleovi potezi i uspjeh na tržištu tjeraju konkurentske kompanije na neke ključne poteze, a kako navodi WSJ, japanski div potrošačke elektronike Sony spreman je za ulazak na tržište gdje neprikosnoveno vlada Apple

Već se neko vrijeme na internetu pojavljuju informacije o Sonyjevom značajnijem ulasku na tržište mobilne industrije. Njegov ogranak mobitela Sony Ericsson tijekom posljednje godine borio se na tržištu, a tijekom 2009. zabilježio je pad broja isporuka mobitela od čak 41 posto.

Kako navodi Wall Street Journal, Sony planira razvoj cijele nove serije ručnih uređaja, uključujući pametni telefon, a koji će biti sposobni za preuzimanje igara i sličnih sadržaja s interneta. Jednako tako Sony će predstaviti prijenosni uređaj koji sadrži karakteristike osobnog računala, čitača e-knjiga te ručnih konzola, a kojime će pokušati konkurirati Appleovom iPadu.

Svi najavljeni uređaji trebali bi raditi na novoj Sonyjevoj online multimedijskoj platformi, tj. konkurentu Appleovom iTunesu. Platforma trenutačno nosi naziv Sony Online Service, a preko nje kompanija planira distribuirati glazbu, filmove, igre te aplikacije za mobilne uređaje.