BIT ĆE IH JOŠ

Širenje se nastavlja: Apple otvara prvi dućan u Indiji

07.04.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Kontinuirana Appleova investicija u Indiju polučila je i otvaranjem prvog službenog dućana površine 2044 kvadratnih metara

Apple će otvoriti prvi dućan u Indiji, točnije u Mumbaiju. 'Hello Mumbai' piše u objavi. 'Pripremamo se pružiti vam dobrodošlicu u prvi dućan u Indiji. Radujemo se kamo će vas vaša kreativnost povesti u Apple BKC-u' piše na službenoj stranici uz naglasak da će dućan 'stići uskoro'.

Dućan površine 2044 kvadratnih metara nije nikakvo iznenađenje. Appleov šef Tim Cook 2020. je najavio da će Apple 2021. otvoriti svoj prvi dućan u Indiji, no da je cijela stvar odgođena zbog pandemije sve do prvog kvartala 2023. Kompanija je očigledno promašila procjenu, no čini se da će Apple unatoč svemu održati obećanje, piše Verge.

  • +3
Apple u Indiji Izvor: Profimedia / Autor: Soumyabrata Roy / Zuma Press / Profimedia

Kompanija je nedavno počela zapošljavati djelatnike za neobjavljene dućane u Indiji, što znači da će se u sljedećem odredištu za Appleove proizvodne pogone pojaviti proširena ponuda njihovih proizvoda i usluga. Ovo, među ostalim, znači da će se s vremenom otvoriti još dućana.

Apple već dugo investira vrijeme i novac u Indiju. Tamošnji je online dućan je pokrenuo u rujnu 2020. te u zadnje vrijeme tamo proizvodi velik broj svojih flagship uređaja.