napad na twilio

Signal otkrio: Hakeri su ugrozili račune 1900 korisnika

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 16.08.2022 11:58
  • Objavljeno 16.08.2022 u 11:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Panther Media GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljiva stvar oko napada na Twilio i, posredno, Signal je što su se napadači pokušali domoći samo tri određena broja

Usluga Twilio, pristupnik koji internetskim platformama pomaže komunicirati putem SMS-a ili glasovnih poziva, ranije je ovog mjeseca pretrpila hakerski phishing napad koji je posredno ugrozio 1.900 korisnika Signala, piše Verge.

Signal je službeno objavio kako je kontaktirao i upozorio vlasnike ugroženih računa. Zanimljiva stvar oko napada na Twilio i, posredno, Signal je što su se napadači pokušali domoći samo tri određena broja.

Signal u ovom trenu piše da su hakeri pristup Twiliju iskoristili za prijavu novog uređaja na jedan od postojećih brojeva kako bi na njemu omogućili slanje i primanje poruka. Signal kaže da 'povijest poruka, lista kontakata, profilne informacije, blokirane osobe i ostali privatni podaci' svih ugroženih računa ostaju privatni.

Ako se, doduše, nalazite na listi ugroženih brojeva i pritom ne koristite Signalove postavke za blokiranje registracije (koja traži PIN za prijavu na nov uređaj), napadači mogu uzeti vaš račun i registrirati ga na drugi uređaj.

Ugroženi računi su dobili poruku s poveznicom na stranicu za podršku u slučaju ugroze profila, a registracija računa na ugroženim brojevima je poništena.