RIJETKA PRILIKA

Satelit je snimio pomrčinu Sunca i uragan istovremeno, pogledajte kako to izgleda

04.07.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Američka agencija National Weather Service tvitnula je video u kojem se vidi kako Mjesečeva sjena prijelazi preko južnog Pacifika, i to odmah pored uragana četvrte kategorije

Potpuna pomrčina Sunca - kad Mjesec u cijelosti prekrije svjetlost matične nam zvijezde - bila je vidljiva u dijelovima Argentine, Čilea i na području Pacifika.

Američka agencija National Weather Service tvitnula je video u kojem se vidi kako Mjesečeva sjena prijelazi preko južnog Pacifika, i to odmah pored uragana četvrte kategorije.

Uragan Barbara druga je vremenska nepogoda te vrste pristigla tijekom ovogodišnje sezone u Pacifiku. Dostiže brzine od 210 do 250 kilometara na sat. Trenutno se nalazi gotovo dvije tisuće kilometara od Kalifornije i ne bi trebao završiti na kontinentu jer se kreće na zapad, prema otvorenom oceanu.

fotke za pamćenje

Fascinantni prizori pomrčine Mjeseca iz cijele Europe

Pogledaj galeriju

Mjesečeva sjena obično nije vidljiva na Zemlji: to se događa samo kad se Mjesec nađe između nas i Sunca. Tako nastaje pomrčina, koja može biti djelomična ili potpuna. Snimljena pomrčina jedina je ovogodišnja i prva od kolovoza 2017., piše Business Insider.