MOBILNE TEHNOLOGIJE

Samsung za novu generaciju smartfona priprema memorijske čipove od čak 1 TB

30.01.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Samsung je ponosno predstavio mobilni memorijski čip koji će smartfonima budućnosti pružati impresivnih 1 TB memorije, dvostruko više od prosjeka kod aktualnih flagship uređaja

Samsung je nedavno službeno najavio da će mobilnim uređajima po prvi na svijetu ponuditi internu zapremninu od 1 TB. Ovo znači da će vaš sljedeći flagship uređaj moći imati 1000 gigabytea zapremnine i to zahvaljujući samo jednom memorijskom čipu, izvještava The Verge.

TEHNO PREPORUKE

Imate novi Android smartfon? Odabrali smo zanimljive aplikacije

Pogledaj galeriju

Veliki korak naprijed

Potpredsjedik marketinga za samsungovu memoriju Cheol Choi u izjavi je naglasio da se 1TB interne zapremnine smatra 'kritičnim doprinosom nastojanju uvođenja korisničkog iskustva laptopa na novu generaciju mobilnih uređaja'. Novi čip zauzima jednak prostor kao prošli čip kapaciteta 512GB koji je čitao do 1000 megabajta u sekundi - deset puta brže od tipične microSD kartice, piše Samsung.

Budućnost mobilnih uređaja

Samsung je, podsjetimo, prošle godine reklamirao Galaxy Note 9 kao uređaj 'spreman za memoriju od 1 TB', no to ste mogli izvesit jedino ako ste u uređaj kapaciteta 512 GB dodali memorisku karticu od 512 GB. Hoće li Samsung ovu tehnologiju koristiti za izradu prvog telefona sa 1 TB interne zapremnine? Moguće, s obzirom da kruže glasine o Galaxyju S10 čiji će najnapredniji model navodno stići sa 12 GB RAM-a i 1 TB zapremnine.