MOBILNI NOVITETI

Samsung preskače Note? Sve je više glasina o još jednom preklopnom smartfonu

23.03.2021 u 11:43

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj, prema insajderima, koristi višestruko preklapanje premda nitko nije siguran kako će uopće izgledati

Samsung navodno radi na smartfonu s dvostrukim preklapanjem, prenosi 9to5Google. Prve informacije o nadolazećem uređaju opisuju neobični uređaj koji se može preklopiti dvaput te koji bi na tržište mogao doći 'već krajem ove godine'. Smartfon će time postati trećim predstavnikom Samsungove linije preklopnih mobitela koji će, sudeći prema svemu, i ove godine dobiti nadogradnju.

Dizajn novog uređaja još nije gotov, no šuška se o zaslonu omjera 16:9 ili 18:9.

Uređaji sa višestrukim preklapanjem nisu ništa novo. Xiaomijev prototip imao je dvostruko preklapanje, no čini se da je kompanija ipak odlučila posuditi dizajn Galaxy Folda kao inspiraciju za konačni izgled. Sličnu priču priča i Huawei Mate X2 koji također malo podsjeća na model iz Samsunga.

  • +16
Samsung Galaxy Z Fold2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Razlog za izbacivanje novog preklopnog uređaja je, prema Vergeu, olakšavanje tranzicije u novi format - pogotovo nakon što je kompanija spomenula da će ove godine možda preskočiti Galaxy Note.

Razlozi za ovakav razvoj događaja možda leže u nestašici čipova. Povećanom ponudom preklopnih telefona kompanija, izgleda, nastoji ponuditi više opcija i time približiti uređaje širem spektru kupaca.