PROCURILA FOTOGRAFIJA

Huawei P40 Pro imat će keramičko kućište i pet kamera straga

17.01.2020 u 14:05

Bionic
Reading

Novi top model pametnog telefona kineskog proizvođača mogao bi biti predstavljen tijekom ožujka, vjerojatno bez podrške za Googleove servise

Evan 'Evleaks' Blass objavio je slike na kojima je, čini se, novi top model pametnog telefona kineske tvrtke Huawei, P40 Pro.

Ako mu je vjerovati - a dosad je znao biti u pravu s prognozama - P40 Pro imat će djelomično keramičko kućište zaobljeno na sva četiri ruba.

gadgeti za svačiji džep

Samopunjivi bežični punjači, pametni selfi štapovi, roboti... Ovo su najbolji dodaci za mobilne telefone koji smo vidjeli na CES-u

Pogledaj galeriju

Straga će imati poveće ispupčenje za pet leća kamera, od kojih će jedna biti telefoto objektiv u stilu periskopa. Leće bi trebale biti Leicine, s rasponom od 18 do 240 milimetara. Nagađa se o zoomu većem od 13 puta, što će vjerojatno biti postignuto softverskim rješenjima. Sprijeda je zaslon s kružnim izrezom za dvije kamere.

Tipke za uključivanje i isključivanje te za regulaciju zvuka su na desnom bridu, lijevi je prazan. Na donjem su utor za USB-C i zvučnik. Nema audio ulaza za slušalice.

Posljednja dva izdanja smartfona iz serije P bila su najavljena u Parizu (Francuska) tijekom ožujka. Čini se izvjesnim kako će to biti slučaj i s modelom P40 Pro. Također, vjerojatno neće imati podršku za Googleove servise, piše Verge.