najnovije inovacije

Samsung Galaxy S20 i S20+ - nevjerojatna tehnologija u vašoj ruci

11.05.2020 u 11:02

Bionic
Reading

Novi Samsung flagship pametni uređaji predstavljaju najnovije inovacije na području mobilne tehnologije te prvi koriste 5G mrežu i sustav umjetne inteligencije kako bi pokretali svoje brojne značajke

Među njima se svakako ističu Samsung Galaxy S20 i S20+ koji nude pregršt opcija, kao što su iznimna kamera, bogata ponuda aplikacija te visoke performanse. No, koje su zapravo konkretne prednosti ovih dvaju uređaja?

1. Nevjerojatna kamera za nevjerojatne trenutke

Za početak, Galaxy S20 i Galaxy S20+ opremljeni su vrhunskom trostrukom kamerom za Galaxy S20 te četverostrukom kamerom za Galaxy S20+ od 64 MP, koje predstavljaju velik iskorak u rezoluciji za fotografije i videozapise filmske kvalitete. Zumirajte do 30 puta da biste pronašli kadrove za koje niste znali da postoje uz pomoć Hibridnog optičkog zooma i Super Zoom tehnologije koje pokreće AI ugrađen u kameru. Sada možete snimiti i najsitniji detalj, a kvaliteta zapisa neće se izgubiti niti nakon obrade i rezanja.

Također, kamera dolazi i s ugrađenom Bright Night tehnologijom za korekciju slabog osvjetljenja – povećani senzori veličine 1/1,76'' za Galaxy S20 i S20+ pružaju oštrije i svjetlije fotografije za slabo osvijetljene ili noće prizore. Za kraj, tu je i prednja kamera od 10 MP koja će vaše selfie fotografije učiniti savršenima, a Pro način rada omogućava postavljanje opcija snimanja nadohvat ruke.

2. Najveća rezolucija na pametnim telefonima dosad – 8K

Osim vrhunske kamere, Samsung je unaprijedio rezoluciju svojih mobilnih telefona s 4K na 8K kvalitetu tijekom snimanja videozapisa, koji se prikazuju na vrhunskom zaslonu od 6,2 inča za Galaxy S20 te 6,7 inča za Galaxy S20+. Da, zvuči nevjerojatno, ali sada je pomoću pametnog telefona moguće snimati kadrove koji će se oštro i detaljno vidjeti čak i na zaslonima veličine kino platna. Uz pomoć Super Steady značajke, odzvonilo je i mukotrpnom snimanju videozapisa u pokretu, čiji algoritam stabilizacije kojeg pokreće umjetna inteligencija će zaustaviti pomicanje kamere i spriječiti stvaranje mutnog i nestabilnog videa, koji će ostati super oštar i u 8K kvaliteti.

3. Visoke performanse zbog kojih više nije potrebno čekati

Koliko vam se puta dogodilo da pokušavate pokrenuti neku aplikaciju, gdje se zaslon učitavanja okreće bez prestanka? Ponekad smo toliko čekali da nam se cijeli mobitel srušio, često u ključnim trenutcima zbog čega smo se nervirali. Galaxy S20 i S20+ se po performansama mogu mjeriti i sa svakodnevnim računalima, gdje RAM visokog kapaciteta te višejezgreni, brzi Snapdragon procesor osiguravaju nesmetano korištenje sadržaja bez čekanja. Mobiteli su optimizirani i za gejming, gdje vješte igrače čekaju ekskluzivni Samsung naslovi igara, kao što su utrke u Forza Streetu čiji je osjećaj pobjede još intenzivniji prikazom na Infinity-O zaslonu.

4. 5G oblikuje mobilni sadržaj budućnosti

5G tek stiže u Hrvatsku, ali to ne znači da ne možemo već isprobati tehnologije koje će se njime pokretati. Svi oni koji ne mogu prestati gledati videozapise uživat će u inačici YouTubea koja sada omogućava videozapise u 8K kvaliteti, kao i video-chat u punoj rezoluciji uz pomoć Google Duo integracije. Uređaji dolaze opremljeni i s posebnom inačicom Netflixa u čijoj se zbirci nalazi ekskluzivan sadržaj za Samsungove korisnike, ali i mogućnost pretraživanja i reprodukcije filmova i serija uz pomoć aplikacija Samsung Daily, Bixby i Finder. 5G mreža omogućit će iznimno velike brzine streamanja i dijeljenja sadržaja, a kapacitet unutrašnje pohrane od 128 do 512 GB pružit će dovoljno prostora i za one najzahtjevnije multimedijalne korisnike. A ako i to nije dovoljno – microSD karticom moguće je dodatno proširiti prostor do 1,5 TB.

5. Izdržljiva baterija koja se brzo puni

Naravno, svaki brz i izdržljiv mobitel kao što su Samsung Galaxy S20 i S20+ zahtijevaju veliku količinu energije. S baterijom od 4000mAh za Galaxy S20 i 4500mAh za Galaxy S20+ više nema potrebe za nošenjem punjača tijekom dana kako bi mobitel nastavio funkcionirati. Uz super brzo punjenje, uređaje uključite u struju i za svega nekoliko minuta napunite bateriju koja će trajati satima, bilo da se radi o klasičnom punjaču ili bežičnom punjenju na postolju.

Nabavite svoj Galaxy S20 i Galaxy S20+ i uživajte u vrhunskoj kameri, snažnim performansama, bogatom sadržaju te prikazu visoke kvalitete. Elegantni Galaxy S20 dostupan je u svemirski sivoj, nebesko plavoj i nebesko rozoj boji, dok je Galaxy S20+ moguće nabaviti u svemirski crnoj, svemirski sivoj i nebesko plavoj boji.

Za više informacija o samim uređajima posjetite https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s20/.