nOVE IDEJE

Rimac će nuditi privatne benzinske postaje?

29.05.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Na nedavno održanom summitu o budućnosti automobilske industrije, u organizaciji Financial Timesa, Mate Rimac iznio je nekoliko inovativnih prijedloga koji bi mogli značajno utjecati na razvoj automobilske tehnologije

Rimac, suvlasnik tvrtke Bugatti-Rimac, razmatra načine kako vlasnicima automobila s benzinskim motorom olakšati punjenje kod kuće. Smatra da motori s unutarnjim izgaranjem još uvijek imaju dugoročnu perspektivu, ali s napretkom u korištenju sintetičkih goriva, prenosi SuperblondieCar.

Rimac je pojasnio svoju viziju benzinskih postaja koje bi koristile sintetička goriva, posebno za luksuzne automobile kao što su Bugatti. 'Mogli bismo čak napraviti neke krasne benzinske postaje za Bugatti, i to u domovima vlasnika, koristeći sintetička goriva', izjavio je Rimac.

Nije iznenađenje što Rimac spominje sintetička goriva, budući da Porsche, koji posjeduje 45 posto Bugatti-Rimca, već ima tvornicu za proizvodnju takvih goriva u Čileu, gdje planira proizvoditi 14,5 milijuna galona sintetičkog goriva do 2025. godine. Ova goriva se proizvode iz ugljičnog dioksida koji je već prisutan u atmosferi, te uz pomoć energije vode i vjetra, čime motori s unutarnjim izgaranjem postaju gotovo CO2 neutralni.

Stoga je sasvim moguće da će budući i postojeći modeli Bugattija biti pogonjeni ovim inovativnim gorivima. Rimac je također najavio da će sljedeći Bugattijev hiperautomobil, koji će biti predstavljen 20. lipnja, imati V16 benzinski motor, što dodatno potvrđuje njegovo uvjerenje u dugoročnu održivost motora s unutarnjim izgaranjem, ali uz modernizaciju i prilagodbu novim ekološkim standardima.