SUPTILNA ŠMINKA

Renault je još malo ušminkao Clio, evo što su noviteti

14.06.2016 u 07:06

Bionic
Reading

Renault je otkrio osvježeno izdanje popularnog gradskog modela Clio. Četvrta generacija donosi blage kozmetičke izmjene izvana i iznutra, novu opremu te čak dva motora u ponudi

S vanjske strane Clio je dobio tek lagano zatezanje bora. Ovaj supermini automobil sada krase novi LED svjetlosni sklopovi te blago redizajniran stražnji kraj. Tu su i nove boje, nazvane Mars Red, Titanium Grey, Arctic White i Iron Blue.

Unutrašnjost je na neki način dovedena na razinu ostalih modela, što osvježenih, što tek najavljenih. Clio sad krase kvalitetniji materijali, BOSE zvučnički sustav i tri različita multimedijalna sustava, koja ovise o razini opreme. Poboljšana je i sigurnosna oprema pa će novi Clio po dostupnosti u listopadu moći biti opremljen sa stražnjom parkirnom kamericom, brdom senzora koji omogućuju automatsko parkiranje i sl.

Novi motori u ponudi su 1,5-litreni dCi dizelaš koji razvija 108KS te 1,2-litreni TCe benzinac koji razvija 118KS. Očekuje se kako će Renault u skorije vrijeme osvježiti i RS izdanje modela CLio, no za sada nema službenih novosti.