završio#startupVG

'Raketa' u Velikoj Gorici odnijela 10 tisuća kuna

29.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Pobjednici natjecanja kojeg je Grad Velika Gorica organizirao u suradnji sa Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva napravili su aplikaciju za upravljanje pametnim uređajima

Prvo natjecanje u izradi poslovnih ideja #StartupVG održano je u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Velikoj Gorici. Tijekom dva dana 70 sudionika u 21 timu razvijali su svoje ideje uz pomoć mentora. 

Prvo mjesto i nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna pripali su timu Raketa s projektom 'CAFA', mobilnom aplikacijom za razvoj, distribuciju, upravljanje i kontrolu pametnih digitalnih uređaja temeljenih na open-source hardveru i softveru putem pametnih telefona. 

Drugo mjesto i laptop osvojio je tim Darkside s mobilnom aplikacijom za osobe s dijabetesom koja sadrži informacije od različitih stručnjaka, mogućnost vođenja dnevnika vrijednosti šećera u krvi i ostalih parametara potrebnih za uspješnu regulaciju bolesti. 

Treće mjesto pripalo je timu Reci.Da i web aplikaciji za vjenčanja koja spaja buduće mladence i pružatelje usluga.

'Iznimno smo zadovoljni održanim natjecanjem. #StartupVG premašio je sva naša očekivanja, od inicijalno zamišljenog lokalnog natjecanja prerasli smo u nacionalno natjecanje i privukli značajan broj sudionika iz cijele Hrvatske, Splita, Trogira, Rijeke, Varaždina i Zagreba. 

Najviše smo ponosni na same sudionike natjecanja, mlade ljude koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i kreativni te spremni napraviti velike stvari.  Natjecanje je dodatno potvrdilo da smo kao Grad Velika Gorica izabrali dobar smjer u kojem idemo u dijelu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje infrastrukture za poduzetnike početnike', rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Grad Velika Gorica je u ovoj godini osigurao sredstva u proračunu za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima početnicima i startupovima, kako bi potaknuli inovacije, osnivanje novih poduzeća, startupova, otvaranje novih radnih mjesta... 

'Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike početnike očekuje se sredinom travnja ove godine. Pozivam sve mlade i poduzetne koji se žele okušati u poduzetničkim vodama da se prijave na natječaj i pokrenu svoj vlastiti posao', rekao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.