PREGLEDNOST PRIJE SVEGA

Provjerite što sve Google zna o vama, upravo je postalo lakše

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 13.09.2017 08:57
  • Objavljeno 13.09.2017 u 08:57
Google Dashboard (lijevo - prije, desno - nakon osvježenja)

Google Dashboard (lijevo - prije, desno - nakon osvježenja)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Prošli petak Google je otkrio kako je stiglo vrijeme za redizajn kontrola sigurnosti i privatnosti vezanih uz njihove servise. Google Dashboard je stvoren 2009. godine, a novim redizajnom stvari će postati mnogo preglednije i lakše za korištenje

Google Dashboard sadrži aktivnost korisnika te alate vezane za pojedinačne Googleove servise. Preko njih korisnik može vidjeti praktički sve što Google zna o njemu, ali i saznati koliko emaila ili fotografija je smješteno u cloudu. Funkcionalnost novog Dashboarda će ostati ista, no vizualno će stvari biti mnogo drugačije. 

Korisnici će se lakše snalaziti u novom grafičkom okružju gdje su određeni elementi grupirani radi lakoće korištenja. U svakom slučaju, riječ je o boljem izdanju od postojećeg, gdje korisnik treba prolaziti stranice i stranice kako bi postavio privatnost i sigurnost svog Google računa. 

Nadogradnja bi se trebala početi širiti za kakvih tjedan dana globalno, a Google je otkrio i neke zanimljive brojeve vezane uz Dashboard. Tako je do sada više od 150 milijuna korisnika iskoristilo My Activity kako bi pronašlo stare linkove i filmiće, a 'deseci milijuna' korisnika su iskoristili alat Privacy Checkup kako bi promijenili svoje postavke privatnosti.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi