NOVE APLIKACIJE

Prijavite apsurde pametnim telefonom

25.11.2013 u 16:40

Bionic
Reading

Zapeli ste u bespućima birokratskih besmislica i želite s nekim podijeliti svoju nevolju, čemer i jad? Imate li pametni telefon, nema problema - Apsurdistan je dobio aplikacije za Android i iOS

Apsurdistan služi upisu apsurdnih situacija na koje nailaze građani Republike Hrvatske i oni iz regije.

O tom smo projektu već pisali, pa ćemo vas samo na brzinu podsjetiti - apsurdi su podijeljeni i grupirani po kategorijama: najnovije, najaktivnije i najčitanije.

Iako je sama web stranica prilagođena mobilnim uređajima, na trgovinama mobilnim sadržajem Google Play i Apple App Store dostupne su i mobilne aplikacije za pametne telefone pogonjene Androidom i iOS-om.

Osnovna razlika između aplikacija i mobilne web stranice nalazi se u navigaciji, po dostupnim apsurdima. Naime, jednostavnim pomakom prsta u lijevu ili desnu stranu na ekranu tekstom apsurda prikazat će se prethodni, odnosno sljedeći apsurd.

Apsurdistan je dosad imao preko 40 tisuća jedinstvenih posjetitelja iz cijele regije. Prikupljeno je više od 700 apsurda, a prosječno vrijeme posjeta na stranici je više od pet minuta, objavili su iz tvrtke IT4U, koja stoji iza projekta.

Na natjecanju Webfestival 2013 u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) Apsurdistan je dobio posebnu pohvalu stručnog žirija za originalnost i kvalitetu izvedbe.