THE DAILY

Predstavljene prve dnevne novine za iPad

03.02.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Medijski mogul Rupert Murdoch predstavio je jučer novi projekt koji bi trebao revitalizirati koncept dnevnih novina, časopis The Daily. Riječ je o dnevnim novinama koje svakodnevno izlaze isključivo na Appleovom tabletu iPad, a ažuriraju se nekoliko puta dnevno

The Daily košta 0.99 dolara tjedno ili 40 dolara godišnje, a svako izdanje donosi preko sto stranica originalnog sadržaja. Kupci će ga dobivati automatski putem iTunesa, a pretplata se obnavlja na tjednoj ili godišnjoj bazi.

Murdoch i njegov News Corp. je uposlio preko sto ljudi na ovom projektu, a pri izradi The Dailya puno je pomogao i Steve Jobs i Apple koji se potrudio da iskustvo čitanja ovih dnevnih novina na iPadu uistinu bude vrhunsko.

Naravno, tu su i opcije za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter, a linkovi u tekstovima ponekad će vas odvesti izvan samog časopisa na neki vanjski sadržaj na Internetu.

Dojmovi onih koji su imali prilike pročitati prvi broj The Dailya su podijeljeni: svi hvale multimedijsku prezentaciju, prekrasne fotografije i bogatstvo sadržaja, no mnogi su ustvrdili da je sadržajno The Daily malo tanak, pogotovo što se tiče originalnih novosti. No, ovo je tek početak, tek za koji mjesec vidjet ćemo jesu li korisnici iPada prihvatili The Daily, te kako će se ovaj projekt sadržajno razvijati.