DODATNI KANALI, INTERAKTIVNI SADRŽAJI...

Predstavljene nove mogućnosti MAXtv-a

  • Autor: Stanislav Šredl
  • Zadnja izmjena 06.05.2009 14:27
  • Objavljeno 06.05.2009 u 11:49
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na konferenciji za medije održanoj u Hoto tornju u Zagrebu T-Com je predstavio nove mogućnosti digitalne televizije MAXtv koje će se uskoro pojaviti na TV ekranima krajnjih korisnika

Digitalna televizija pruža mnoštvo mogućnosti kojih tradicionalna satelitska televizija nema, a s ovim posljednjim promjenama MAXtv ih je počeo maksimalno koristiti te tako otišao miljama daleko u usporedbi s onim na što smo navikli u dosadašnjem iskustvu gledanja televizije.

Dizajnerski, navigacija MAXtv-a doživjela je određene promjene te su sada različiti podizbornici obojeni različitim bojama radi lakšeg snalaženja. Tu je i pregršt novih opcija: možete istovremeno pregledati devet najpopularnijih TV kanala (prezentiranih u obliku manjih video prozora sa živom slikom) te tako izabrati što želite gledati. Filmove pak možete pretraživati po naslovima, kao i dosad, ali i putem preglednih ikona pomoću kojih ćete lakše doznati o kakvom je sadržaju riječ. Osim toga, svaki korisnik će odsad moći i sam napraviti poredak kanala prema želji.

Mladen Lončar

Mladen Lončar

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Najzanimljivije promjene tiču se interaktivnih sadržaja. Uvedena je podrška za widgete, jednostavne programe koji izvršavaju jednu funkciju, kao što su prognoza vremena, prikaz stanja na burzi i tome slično. Sadržaji se redovito osvježavaju, a sve je to prilagođeno TV prikazu: primjerice, aplikacija za čitanje e-pošte prikazat će vam broj nepročitanih poruka, a u njoj možete vidjeti popis poruka, pošiljatelja i kompletni sadržaj poruke.

Obzirom da HDMI standard, koji pruža najbolju kvalitetu slike, ne podržava prijenos teleteksta, korisnicima koji su spajali MAXtv prijamnik s televizorom putem HDMI-a nedostajala je ta funkcionalnost. No sada se teletekst pokreće iz samog prijamnika, što znači da će normalno raditi bez obzira na koji način ga spajate s TV-om.

Teletekst je samo jedan od načina za čitanje novosti putem MAXtv-a. Vijesti s tportala sada su posve prilagođene za prikaz na MAXtv-u, a korisnici će imati i mogućnost praćenja vijesti s drugih web stranica.

Mladen Lončar

Mladen Lončar

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na kraju, tu su i neke sadržajne promjene: u osnovnom paketu MAXtv-a sada se nalaze četiri nova kanala: Fox Crime, Fox Life, Nat Geo Music i Sky News. Što se tiče dostupnosti, sve te promjene krajnji korisnici vidjet će već za nekoliko dana.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!