KREĆE 15. VELJAČE

Posjetili smo novi coworking prostor u zagrebu - Hub385

12.02.2016 u 14:41

Bionic
Reading

U prostoru nekadašnje tvornice Heruc na zagrebačkoj Trešnjevci s radom kreće Hub385, coworking prostor koji bi, između ostalog, trebao povezati startupove s velikim i etabliranim tvrtkama

Tri kata i 2.500 kvadratnih metara prostora, koji će korisnicima biti na raspolaganju 24 sata dnevno, uređeni su kako bi u svrhu ostvarivanja tri glavna cilja.

Kako je pojasnila Ivana Šoljan, uz Antu Magzana i Ivicu Mudrinića suosnivačica Huba385, veći dio prostora čini infrastruktura potrebna za coworking.

Za početnu cijenu od 825 kuna po osobi i 3.300 kuna po uredskom prostoru mjesečno na raspolaganju će biti opremljeni radni prostor, uredi, deset konferencijskh dvorana raznih veličina i jedna projekcijska, prostorije za video pozive i opuštanje, pristup printanju i skeniranju, internetska veza, ali i hardverski laboratorij.


No, ambicije su veće od pukog coworkinga. Nemali dio Huba385, nazvan Akademija385, bit će posvećen organizaciji tečajeva, predavanja i raznih događanja, poput primjerice nominacija za nagradu Porin.

Uz to, osnivači se nadaju primamiti velike ICT i ine tvrtke na preseljenje njihovih odjela za istraživanje i razvoj u Hub385. Prva koja će to učiniti bit će softverska tvrtka IN2, koja je uz investicijsku tvrtku Proficio partner ovog projekta.

Šoljan je rekla kako se nadaju stvaranju jedinstvene mješavine ljudi s različitim znanjima i iskustvima koji će u druženju i umrežavanju pronalaziti nove mogućnosti za razvoj poslovanja, poticati veću integraciju ICT-a u poslovanje, ali i rješavati probleme na razini grada Zagreba i države.

U projekt koji funkcionira kao neprofitna organizacija dosad je uloženo oko 500 tisuća eura (oko 3,8 milijuna kuna). Vodit će ga Luka Sučić, koji je zadnje tri godine proveo sudjelujući u podizanju Deutsche Telekomovog inkubatora i akceleratora hub:raum u Krakowu. Trenutno ima pet zaposlenih.

Prvi korisnici uselit će u ponedjeljak, 15. veljače. Osim već spomenutog odjela tvrtke IN 2, Među njima su Repsly, Dot Metrics, Binarija, Muzika.hr, Netokracija...