KREĆE NATJEČAJ

Portal Srednja.hr traži srednjoškolce s poslovnim idejama

13.11.2012 u 14:57

Bionic
Reading

Traže se pojedinci i timovi s poduzetničkim idejama koje moraju na neki način koristiti nove tehnologije. Prijaviti se možete sve do 15. prosinca ove godine

Portal Srednja.hr pripremio je projekt 'Ideja godine - novim tehnologijama do poslovnog uspjeha' u suradnji sa stručnim partnerima, visokim učilištima Effectus i Algebra.

Riječ je o siteu koji srednjoškolcima i studentima donosi vijesti iz obrazovanja, otvara teme koje utječu na njihov život i standard te mladima stvara poligon na kojem mogu izraziti svoje mišljenje i zatražiti pomoć.

Projektom traže najbolju ideju, popraćenu poslovnim planom, koju će osmisliti učenici i učenice srednjih škola. Prijaviti se mogu svi učenici, bez obzira na vrstu škole koju pohađaju, samostalno ili u timovima s najviše tri člana.

Prijave će morati sadržavati osnovni poslovni plan s opisom ideje, procjene tržišne i financijske opravdanosti projekta te utjecaja na društvenu zajednicu, ali bit će uzimana u obzir i druga mjerila, poput inovativnosti i kreativnosti, a neće biti zanemareni ni gramatika i pravopis.

Svaka od prijavljenih ideja morat će predvidjeti i tehnološku komponentu poslovnog plana.

Dobro će proći projekti koji pokazuju kreativne ideje, timski rad, sistematično razmišljanje, strukturirano komuniciranje i entuzijazam.

Svaki tim može imati pridruženog mentora, srednjoškolskog profesora ili profesoricu, koji će ih savjetovati pri razradi ideje, poslovnog plana te razvoja tehnološkog aspekta ideje.

Svoje ideje srednjoškolci će moći prijaviti zaključno do 15. siječnja 2013, a 10 najboljih timova dobit će priliku predstaviti svoje ideje pred poduzetnicima i partnerima projekta 15. veljače, kada će se biti odabran najbolji tim i ideje godine.

Deset najboljih projekata dobit će priliku za prezentaciju pred stručnjacima (uz plaćen put do Zagreba), stručno putovanje i savjetovanje te posebne nagrade (moguće da će to biti stipendije za spomenuta dva učilišta, između ostalog), a mogli bi biti povezani i s potencijalnim investitorima.

'Ovaj će projekt srednjoškolcima omogućiti prezentaciju svojih ideja u stvarnom svijetu. Natječaj će biti popraćen serijom edukativnih tema i intervjua koje će biti dostupne srednjoškolcima putem portala Srednja.hr', izjavio je Aldo Franičević, glavni urednik portala Srednja.hr.

Svoje ideje učenici i učenice svih srednjih škola u Hrvatskoj moći će prijaviti do 15. prosinca ove godine, kada će peteročlani stručni žiri revidirati pristigle radove te ih recenzirati kako bi ih vratili timovima na doradu prije konačnog završetka prijava 15. siječnja 2013. godine.

Rezultati bodovanja pristiglih radova bit će objavljeni 4. veljače na stranicama portala, a deset najboljih finalista dobit će priliku 15. veljače pred poduzetnicima i partnerima projekta predstaviti svoje ideje te će se tada odabrati najbolji tim i Ideje godine.

Projekt su podržale Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Više informacija o projektu i načinu prijave potražite na poveznici www.srednja.hr/Ideja-godine