ZANIMLJIV KONCEPT

Pogledajte Panasonicov prozirni OLED zaslon

12.04.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Prozirni zaslon izgledom podsjeća na staklenu vitrinu. Ima drveni okvir koji pridržava nešto nalik na staklenu plohu. U trenutku kad se uređaj uključi pretvara u se živopisni zaslon

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon.

Prozirni zaslon izgledom podsjeća na staklenu vitrinu. Ima drveni okvir koji pridržava nešto nalik na staklenu plohu. U trenutku kad se uređaj uključi pretvara u se živopisni zaslon.

Panasonicov prozirni OLED zaslon Izvor: Panasonic / Autor: Panasonic

Prozirni OLED rezultat je konceptnog istraživačkog projekta tvrtki Panasonic i Vitra. Potpisuju ga skandinavski dizajner Daniel Rybakken i odjel Panasonic Design Kyoto.

Kroz niz radionica Vitra je ponudila znanje u projektiranju namještaja i prostora, dok se Panasonic fokusirao na korištenje naprednih tehnologija za unaprjeđenje života. Tako su nastale brojne ideje o upotrebi novih tehnologija za jednostavnu integraciju audiovizualnih uređaja u životni prostor. Prozirni OLED zaslon prva je od tih ideja koja je i ostvarena.

OLED Transparente: el nuevo concepto de Panasonic Izvor: Društvene mreže / Autor: Panasonic Espana

Zasad nije poznato hoće li ovaj nesvakidašnji zaslon biti komercijalno dostupan. Panasonic je prije tri godine predstavio televizor temeljen na sličnoj zamisli.