HRVATI NA KICKSTARTERU

Podržite domaću aplikaciju koja će vas pretvoriti u animirani lik

08.05.2015 u 07:59

Bionic
Reading

Početni cilj ekipe koja stoji iza projekta MashMe je prikupljanje 50 tisuća dolara do 10. lipnja za aplikaciju za Windows, s podrškom za web kamere i Kinect. No, ambicije su daleko veće

Kao što smo već pisali, aplikacija MashMe tvrtke DivIT omogućava, uz pomoć web kamere ili Kinecta, da se bilo tko od nas u nekoliko minuta pretvori u animiranog lika.

Iako je u razvoju još od 2012. godine, projekt tek sad izlazi na platformu za zajedničko financiranje Kickstarter. Početni cilj je prikupljanje 50 tisuća dolara do 10. lipnja za aplikaciju za Windows, s podrškom za web kamere i Kinect. No, ambicije su daleko veće.

Skupe li 70 tisuća dolara, dodat će podršku za Appleov OS X. Za 80 tisuća stiže podrška za dinamičku virtualnu kameru, za 90 tisuća specijalni efekti, za 110 tisuća animacija stvarnog svijeta, za 120 tisuća. posebni skinovi za likove, za 140 tisuća kontrola pokreta, za 230 tisuća podrška za iPhone i druge uređaje na iOS-u, za 290 tisuća za Android...


Dođu li do razine od 420 tisuća, napravit će čitavu tvornicu likova namijenjenih aplikaciji MashMe, kako bi napravili društvo već postojećima, među kojima su ludi znanstvenik Otto Von Doctrich, plesačica Kohaku Otori, robot koji teško kontrolira ljutnju A.N.N.I., čuvar plaže na Karibima Greg...

Završi li kampanja uspješno, aplikacija bi se na tržištu trebala pojaviti u prosincu ove godine. Iako je još u razvoju, već ima komercijalnu primjenu, između ostalog na RTL-u.

Kako je svojedobno rekao njegov suosnivač Darian Škarica, žele postati Whatsapp za virtualnu stvarnost. Velikim dijelom računaju na viralni potencijal YouTubea, no imaju u planu i pohod na TV kuće.

Projekt je već osvojio više nagrada i priznanja kod nas i u inozemstvu, a početkom ove godine predstavili su se i tijekom sajma potrošačke elektronike CES u Las Vegasu.

Za kampanju na Kickstarteru pripremili su više novih likova, rekvizita i okruženja. Osim za animirane video zapise, možete ih koristiti i tijekom razgovora online putem servisa kao što su Skype ili Hangouts. Druga područja primjene su računalne igre i obrazovanje, ali i pričanje priča za laku noć.

MashMe Kickstarter Video - become an animated character