IT EDUKACIJA U HRVATSKOJ

Počeli su upisi na besplatne radionice i kratke tečajeve u školi programiranja Coding Giants Hrvatska

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 28.10.2021 20:42
  • Objavljeno 28.10.2021 u 20:42
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Coding Giants

Škola je sa svojim djelovanjem započela početkom ove godine, a svojim online pristupom želi osigurati jednak pristup učenju programiranja djeci i mladima iz cijele Hrvatske

Nakon mega uspjeha prva dva semestra škole, nekoliko ciklusa kratkih tečajeva i besplatnih radionica kroz koje je prošlo skoro 2000 djece, svi zainteresirani opet imaju priliku postati dijelom Coding Giants priče.

Škola je sa svojim djelovanjem započela početkom ove godine, a svojim online pristupom želi osigurati jednak pristup učenju programiranja djeci i mladima iz cijele Hrvatske.

Idealnu priliku za upoznavanje sa svijetom programiranja djeca će imati na besplatnim YouTube radionicama, koje će se održati od 4 do 7. studenoga 2021. za učenike od 7 do 16 godina. Ovisno o dobnoj skupini, djeca će moći izabrati programiranje u Scratchu ili upoznavanje s osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScripta.

Besplatne radionice odlična su prilika da djeca vide zanima li ih programiranje, a nakon njih mogu se upisati i u novi ciklus kratkih tečajeva, koji započinju 15. studenoga 2021. Na njima će djeca moći programirati u njima omiljenim igricama Minecraftu i Robloxu, okušati se u izradi web-stranica ili naučiti kako izraditi kvalitetan sadržaj i postati praćeni YouTuber.

Znanje programiranja jedna je od najpoželjnijih vještina sadašnjosti, ali i budućnosti. Zbog toga je s učenjem programiranja poželjno početi što ranije. O prednostima učenja programiranja mogli bismo napisati knjigu, no ovo su neke od najvažnijih:

  • razvoj kognitivnih i organizacijskih sposobnosti
  • poboljšanje kreativnosti i razvoj mašte
  • razvoj vještina rješavanja problema
  • učenje konstruktivnog nošenja s greškama
  • vježbanje usredotočenosti i ustrajnosti
  • razvoj vještina logičkog i apstraktnog razmišljanja te mnogih, mnogih drugih.

Coding Giants Hrvatska vjeruje da je sve to moguće uz igru! Zadovoljni učenici svakim danom nam to potvrđuju, a uvjeriti se možete i sami! Prijave na besplatne radionice i kratke tečajeve su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti na https://www.codinggiants.hr/.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!