regionalno natjecanje

Pobjednik Idea Knockouta 2022 je Zuluhood, mobilna tržnica za usluge fokusirane na sigurnost doma

29.09.2022 u 17:39

Bionic
Reading

Proglašeni su pobjednici timovi regionalnog natjecanja startup ideja Idea Knockout 2022., a prvi među njima osigurao je izlaganje na CES-u 2023.

Startup Zuluhood pobjednik je devetoga regionalnog natjecanja poslovnih ideja koje suorganiziraju Bug i Hrvatski Telekom.

Zuluhood je prvi mobilni marketplace za usluge fokusirane na sigurnost doma i obitelji. Riječ je o inovativnoj mobilnoj platformi koja redefinira industrije sigurnosti doma, pružajući instantnu digitalizaciju i pristup korisnicima lokalnim zaštitarskim kućama, nudeći istovremeno vlasnicima kuće fleksibilnost pri osiguravanju svojeg doma.

Deveti Idea Knockout održan je u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu. Petnaest je timova iz Hrvatske i regije svoje poslovne ideje iz tehnološkog i srodnih područja predstavilo stručnom žiriju. Za to su imali po pet minuta, a nakon toga odgovarali su i na pitanja publike i žirija. Predsjednik žirija ovog natjecanja bio je Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma.

Ove godine nastupili su Ani Biome, Cardi Ball, Clastr, Digicyte, Dizz Concep, Grow, Medpack, New Machines, Rentee, seniorSOS.help, Smart Garden Systems, Solve4X, Spiritus, VeeMee i Zuluhood.

Najboljim se pokazao Zuluhood, na drugom mjestu je MedPack, a na trećem Clastr. Pobjednik je osvojio putovanje za dva predstavnika tima u Las Vegas, na sajam CES s pokrivenim troškovima povratnih aviokarata i smještajem, ali i ono puno važnije: izlagački štand na dijelu sajma nazvanom Eureka Park, gdje se predstavlja preko 350 ponajboljih startupova iz čitavog svijeta.

Idea Knockout, najveće regionalno natjecanje poslovnih ideja, održao se po deveti put, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnio Sportreact, a prije njega Codelab, Iron Bull, Orqa FPV, MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions te DivIT s projektom Mash.me.

Sa svima je Hrvatski Telekom surađivao na različitim projektima, a pobjednicima i najboljim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja nudi priliku za razvoj putem svojih programa.