Sportreact

Idea Knockout 2021: Pobjedu odnio IoT sustav za trening sportaša

01.10.2021 u 10:26

Bionic
Reading

Idea Knockout odražao se po osmi put, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnio Codelab...

U Zagrebu je u četvrtak održano osmo natjecanje Idea Knockout na kojemu je čak 15 timova odmjerilo snage u znanju, originalnosti i poduzetničkom talentu boreći se za glavnu nagradu - put u Las Vegas, na sajam CES s pokrivenim troškovima povratnih aviokarata i smještajem, ali i ono puno važnije, izlagački štand na dijelu sajma nazvanom Eureka Park, gdje će se predstaviti preko 350 ponajboljih startupova iz čitavog svijeta.

Pobjednikom je proglašen Sportreact - Internet-of-Things uređaj namijenjen razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti korisnika, namijenjen rekreativnim, ali i profesionalnim sportašima. Uređaj je povezan s mobilnom aplikacijom koja mjeri i analizira brojne parametre tijekom održavanja treninga. Prošle godine na Idea Knockoutu osvojili su drugo mjesto, piše Bug.hr.

Idea Knockout odražao se po osmi put, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnio Codelab, prije dvije godine Iron Bull, prije tri godine Orqa FPV, a prije njih MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions te DivIT s projektom Mash.me. Sa svima je organizacijski partner Idea Knockouta Hrvatski Telekom surađivao na različitim projektima, a pobjednicima i najboljim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja nudi priliku za razvoj putem svojih programa.