DROGA GA JE ZELA

Pionira antivirusnog softvera traže zbog ubojstva

13.11.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Osnivač tvrtke McAfee je, čini se, u vlastitom laboratoriju proizvodio droge koje potiču seksualno ponašanje u žena i družio se s lokalnim gangsterima

Policija u Belizeu objavila je kako je John McAfee u bijegu nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio umorstvo.

Osumnjičen je da je ubio Amerikanca Gregoryja Faulla u njegovom domu u gradu San Pedru na otoku Ambergris Caye.

Pojedinosti nisu poznate, no Gizmodo piše kako je Faull, inače iz Kalifornije, bio omiljen među stanovnicima tog otoka.

Ipak, s McAfeejem je već godinama bio u sukobu. Prošle srijede Faull se službeno potužio uredu gradonačelnika, tvrdeći kako McAfee puca iz vatrenog oružja i ponaša se kao divljak. Kobna svađa bila je, čini se, oko pasa.

Policija je nesretnog Faulla našla u lokvi krvi, prosvirane lubanje. Otkrila ga je žena koja mu je vodila domaćinstvo. Nije bilo znakova provale, no nedstali su laptop i iPhone, a pronađena je čahura pištolja marke Luger, kalibra devet milimetara.

McAfee se navodno u zadnje vrijeme počeo čudno ponašati i družiti s nekim od najpoznatijih gangstera u Belizeu.

Usto, pokušavao je otkriti načine kako dobiti što čišće halucinogene droge iz tvari koje je moguće nabaviti legalno, a čini se i da ih je proizvodio u većim količinama.

Naročito ga je zanimao narkotik MDPV, kojeg je po forumima hvalio zbog pojačavanja seksualne želje i osjećaja euforije. No, nuspojave korištenja MDPV-a uključuju i paranoju te halucinacije.

Kažu da je entuzijastičan farmakolog amater kojeg već dugo zanimaju droge koje potiču seksualno ponašanje kod žena. Zato je, čini se, izgradio vlastiti laboratorij u udaljenom kutku Belizea, gdje je MDPV još uvijek legalan.