STIŽE USKORO

Peugeot predstavlja još moderniji i intuitivniji i-Cockpit

23.04.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Instrument ploče i općenito prostor za vozača u Peugeot vozilima uskoro će biti kudikamo moderniji - i prilagodljiviji. Odlučili su poslušati iskustva 2,2 milijuna korisnika prve generacije i-Cockpita, koji se našao u Peugeot modelima 208, 2008 i 308. Novo izdanje će se inicijalno naći u modelu 3008, koji bi na tržište mogao stići u drugom dijelu godine

Na temelju povratnih informacija i željom za dalje poboljšanje iskustva u Peugeotu su se odlučili potpuno redizajnirati stvar. i-Cockpit sada integrira 12,3-inčni zaslon za glavne instrumente, 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir za upravljanje funkcijama te osam zasebnih tipki na središnjoj konzoli vozila. Francuski proizvođač tvrdi i kako je u novoj generaciji prikaz kudikamo fluidniji i brži.

Baš poput Virtual Cockpita u Audijevim modelima, Peugeotov i-Cockpit sada je potpuno prilagodljiv. Kontrolama na volanu vozač može prikazati veliku kartu za navigaciju, ali i mijenjati veličinu brojača okretaja, brzinomjera i sl.


Središnja konzola, na kojoj se nalazi 8-inčni zaslon također može prikazati niz informacija vezanih uz sustave vozila, navigaciju i upravljanje funkcijama. Zahvaljujući informacijama svojih vozača, Peugeot je na središnju konzolu smjestio i osam zasebnih tipki za što lakše upravljanje. Što je bitnije, i-Cockpit podržava Android Auto te Apple CarPlay povezivost.

Dok je teško očekivati sve mogućnosti i-Cockpita u svim modelima (108-ica je izuzeta u potpunosti), Peugeot obećava kako će se funkcije u velikom dijelu naći u standardnoj opremi bez više cijene vozila.