TEHNO PREGLED

Ovo su najprodavanije igre u 2019. godini, a znamo i tko je postavio nove rekorde

16.12.2019 u 11:31

Bionic
Reading

Iako je prodaja igara pala tijekom ove godine za 12 posto, najpopularniji naslovi uspjeli su postaviti nove rekorde, naročito oni iz franšiza kao što su Call of Duty and Pokémon

Pri kraju smo još jedne godine u kojoj je industrija igara imala pune ruke posla, a čini se kako će 2020. biti i te kako uzbudljiva, s obzirom kako su najavljena nova izdanja popularnih igraćih konzola: Sonyjev Playstation 5 i Micosoftov Xbox X.

USUSRET 2020.

Pobrojali smo izvrsne videoigre koje su obilježile proteklo desetljeće

Pogledaj galeriju

Iako je prodaja igara pala tijekom ove godine za 12 posto, najpopularniji naslovi uspjeli su postaviti nove rekorde, naročito oni iz franšiza kao što su Call of Duty and Pokémon.

Prema podacima tvrtke za istraživanje tržišta NPD group, osam od deset najprodavanijih igara bile su izravni nastavci već postojećih izdanja. Preostale dvije igre su Star Wars Jedi: Fallen Order, koja je puštena u prodaju mjesec dana prije novog filma iz istoimenog serijala te Anthem, novi uradak tvoraca igara Mass Effect i Dragon Age.

Dominira Call of Duty

Call of Duty: Modern Warfare uprihodio je više od 600 milijuna američkih dolara tijekom prvog vikenda u prodaji u listopadu ove godine, što je bio najbolji digitalni prodajni rezultat za bilo koju igru iz tog serijala.

Dok su se u Microsoftu i Sonyju pripremali za buduća izdanja svojih konzola Nintendov Switch dominirao je prodajom hardvera za igre tijekom 2019.

Puštanje u prodaju modela Switch Lite tijekom rujna pomoglo je porastu prodaje na više od 40 milijuna primjeraka, što je Switch učinilo jednom od najbrže prodavanih igraćih konzola ikad.

Valja napomenuti kako su Nintendovi naslovi Pokémon Sword i Pokémon Shield u stvari dvije inačice iste igre, ali ih se računa zasebno. Kad bi ih se zbrojilo skupa, nadmašili bi po prodaji Star Wars: Jedi Fallen Order i Anthem te dosegnuli barem osmo mjesto na top ljestvici najprodavanijih igara.

Te dvije igre ostvarile su dosad najbolji rezultat na početku prodaje u cijelom serijalu igara s džepnim čudovištima.

Evo top liste deset najbolje prodavanih igara u 2019. godini:

10) Anthem (Electronic Arts)

9) Star Wars Jedi: Fallen Order (Electronic Arts)

8) Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo)

7) Tom Clancy's The Division 2 (Ubisoft)

6) Kingdom Hearts 3 (Square Enix)

5) Mortal Kombat 11 (Warner Bros. Interactive)

4) Borderlands 3 (Take 2 Interactive)

3) Madden NFL 20 (Electronic Arts)

2) NBA 2K20 (Take 2 Interactive)

1) Call of Duty: Modern Warfare (Activision)