PALAC DOLJE

Ovo su najgore snimke s YouTubea, odabrali korisnici

09.05.2016 u 13:34

Bionic
Reading

Prvih dvadeset najgledanijih videosnimaka svih vremena na YouTubeu pojedinačno svaki broji više od milijardu pregleda, no jeste li se ikada zapitali koji snimci su prikupili najviše negativnih reakcija korisnika? U nastavku otkrivamo ovu i ne tako brižno čuvanu tajnu

Nema toga što brend, glazbenik, političar ili bilo koja druga javna osoba ili grupacija neće učiniti ne bi li prikupili što više lajkova (u ovom slučaju ‘palaca gore’) pod svojim snimkama. Put od palca gore do palca dolje iznimno je kratak, a kako to obično na internetu biva, korisnici su laki na okidaču.

Pročešljali smo popularni videoservis YouTube te iskopali dva popisa - onaj koji donosi snimke koji su ukupno gledajući prikupili najveći broj ‘palaca dolje’ te onaj koji donosi popis snimaka s najvećim omjerom ‘palaca dolje’ i ‘palaca gore’.

Prestižnu titulu videa s najvećim brojem ‘palaca dolje’ nosi Justin Bieber sa svojim glazbenim spotom 'Baby ft. Ludacrist', ukupno nešto više od šest milijuna, a prate ga 'Friday' Rebecce Black s prikupljenih 2,06 milijuna te vloger Aruan Felix s istovjetnim brojem dislajkova.

Pogledamo li popis snimaka koji imaju najveći omjer negativnih reakcija korisnika (odnos palaca gore i dolje), prestižnu titulu najgoreg odnosi obrada Lady Gagine pjesme 'Applause' u izvedbi Daniela Rotha, s postotkom od 98,20 dislajkova, a prate ga foršpan za MTV-jevu seriju ‘The Inbetweeners’ i TV prilog ABC-ja, koji sadrže omjere negativnih reakcija od 97,28, odnosno 97,02 posto.

Kada smo već na toj temi, vrijedi napomenuti da najgledaniji video svih vremena na ovom videoservisu ima PSY s pjesmom 'Gangnam Style', a pogledalo ga je više od 2,5 milijardi korisnika.