ZA SNIMANJE IZ RUKE

Ovo je prvi Canonov servo filmski objektiv

10.04.2014 u 07:11

Bionic
Reading

Modela CN7x17 KAS S prvi je Canonov filmski objektiv koji dolazi s ugrađenim servo pogonom, dizajniran za televizijsko snimanje i snimanje iz ruke s kamerama s velikim senzorom i 4K kamerama

Sa žarišnom duljinom u klasi od 17 - 120 mm, objektiv će biti dostupan u izvedbi s EF priključkom (CN7x17 KAS S /E1) te s industrijski standardnim PL priključkom (CN7x17 KAS S /P1).


Podržava snimanje u razlučivosti 4K s povećanjem do 7x kroz višenamjenski zum raspona 17 – 120 mm i najmanji T-broj od T2,95.

Servo pogonska jedinica iste je veličine kao i na tipičnim prijenosnim objektivima, koristi se na jednak način i čini dugotrajna snimanja ugodnijima.

Zumiranje, fokusiranje i upravljanje otvorom objektiva odvijaju se visokom brzinom, što omogućuje trenutnu reakciju na promjene u sceni, dok značajka niske brzine rada nudi izuzetnu kontrolu polaganog zumiranja i osigurava postizanje željenih efekata. Trenutno uključivanje znači da u dinamičnim situacijama nećete zakasniti s početkom snimanja.

Objektiv je pogodan za korištenje uz tronožac prilikom studijskih ili vanjskih snimanja. Zumiranje, fokusiranje i otvor objektiva mogu se podešavati korištenjem Canonovih postojećih kontrola, omogućujući podešavanje parametara snimke bez dodirivanja objektiva. Podržano je i korištenje u virtualnim studijima zahvaljujući izlazu 16-bitnog enkodera.

HJ18ex7 6B-IRSE (klikni za uvećanje)


U Canonu tvrde kako je pouzdan, robustan i izdržljiv te otporan na vremenske (ne)prilike.

Objektiv je dio sustava Cinema EOS, pa ga se može koristiti i za snimanje filmova. Servo pogonska jedinica omogućuje stil pokretnog snimanja. Moguće ju je u potpunosti ukloniti da bi se objektiv koristio na klasičan filmski način. Ponovno spajanje moguće je bez ponovnog podešavanja.

CN7x17 KAS S uskladiv je s velikim brojem kamera te podržava komunikaciju izravno s kamerom. Izvedba s EF priključkom koristi Canonov vlastiti sustav, dok je izvedba s PL priključkom prva u seriji Cinema EOS koja podržava tehnologiju /i Technology tvrtke Cooke. Podržana je i 12-pinska serijska komunikacija.


Canon je također predstavio HJ18ex7.6B IRSE /IASE, poboljšan ENG objektiv koji nasljeđuje model HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Između ostalog, nudi povećanje do 18x i dužu žarišnu duljinu od 7,6 - 137 mm. Najmanja udaljenost od subjekta je 56 cm.

Objektiv CN7x17 KAS S bit će dostupan od srpnja 2014., a HJ18ex7.6B IRSE /IASE od travnja 2014.