ŠTO KAŽETE?

Ovo je nova Opel Astra

02.06.2015 u 07:48

  • +7

Opel Astra

Izvor: Promo fotografije / Autor: OPEL

Bionic
Reading

Dugo očekivana nova Astra napokon je pokazala lice. Nakon što su prve fotografije neslužbeno našle put do interneta, Opel je reagirao i objavio čitav set, uključujući tehničke informacije

Nastala na novoj platformi, Astra je čak 50 mm kraća, 26 mm niža uz 20 mm kraći međuosovinski razmak. Unatoč kompaktnijim dimenzijama, novi je model, tvrde u Opelu, prostraniji od prethodnog. Putnicima strga tako će biti na raspolaganju čak 35 mm više prostora za noge.

Smanjenje dimenzija i korištenje lakših materijala odrazilo se ponajprije na masu vozila, čak 200 kg manju nego kod prethodnika te na dinamičnost u vožnji i nižu potrošnju.

Astru će pokretati nova paleta motora do 1.6-litre zapremine u kojoj treba izdvojiti jednolitreni Ecotec benzinac sa 105 KS te novi 1.4-litreni aluminijski turbopunjeni benzinski motor sa 145 KS i 250 Nm.

Astra je dobila i LED svjetla te multimedijalno kontrolni sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay te puno sigurnosnih tehnologija, od pomoći pri kočenju u opasnim situacijama i adaptivnog tempomata do sustava za očitavanje prometnih znakova i prepoznavanje vozila u mrtvom kutu.

Više o Astri znat ćemo nakon službenog lansiranja na sajmu u Frankfurtu, a u međuvremenu uživajte u fotogaleriji te u komentarima recite što mislite o novoj uzdanici iz Russelsheima.