ANDROID EVOLUCIJA

Ovo je Googleov prvi preklopni smartfon: Upoznajte Pixel Fold

05.05.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Više detalja o najnovijoj Googleovoj uzdanici kompanija će objaviti u sklopu konferencije Google I/O 10. svibnja

Prvo su bile glasine, a sad imamo konkretan info: Google će idućeg tjedna zbilja predstaviti svoj prvi preklopni telefon Pixel Fold, i to u sklopu događaja Google I/O 2023.

Google još nije objavio specifikacije samog uređaja. Umjesto toga imamo prvi video u kojem se vidi vanjski ekran uređaja koji se otvara slično kao Samsungov Galaxy Z Fold. Traka s kamerama na pozadini slična je onoj na drugim Pixelima, no nije izbočena, što se podudara s procurenim 3D modelima i videom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

CNBC je u travnju, podsjetimo, izvjestio da će Pixel Fold biti 5.8-inčni telefon koji se rasklapa u 7.6 inčni tablet. Navodno će uključivati Googleov Tensor G2 provcesor, težit će 283 grama i imat će 'najotporniju šarku ikad' uparenu sa cijenom od 1700 dolara. Usporedbe radi, Samsungov Z Fold4 u SAD-u košta 1.799 dolara.

Preklopni telefon iz Googlea trebali smo vidjeti još prošle godine, no Fold ipak nije 'stigao' na premijeru tijekom I/O-a 2022, makar to nije usporilo vezane glasine, piše Verge. Kompanija je u međuvremenu izbacila hrpu uputstava i nadogradnji za prilagodbu aplikacija većim zaslonima, što bi se idućeg tjedna moglo isplatiti - Google bi na konferenciji trebao predstaviti ovaj telefon i novi Pixel Tablet.