AUTONOMNI RS7

Ova Audijeva zvijer ima 560KS i ne treba vozača!

14.07.2015 u 12:50

Bionic
Reading

Audi je još korak bliže potrošačkoj verziji vozila koja samostalno mogu voziti do odredišta. Neke od testova Audi odrađuje i na trkaćim stazama, gdje je moguće voziti i do 250km/h, za razliku od uobičajenih testova na cestama gdje je maksimum 60 km/h - barem za sada

Autonomna vozila RS7 Sportback s nazivima Robby, Bobby i Jack već neko vrijeme su aktivni na trkaćim stazama. Različite verzije vozila testiraju različite komponente sustava autonomije pa i masa vozila varira po nekoliko stotina kilograma. 400 kilograma lakši od Bobbyja, 'Robby' je odvozio stazu Sonoma u Kaliforniji, dužine nešto preko četiri kilometra i s 12 zavoja za - dvije minute i jednu sekundu.

'Na stazi Sonoma, Audi RS7 s integriranim tehnologijama za samostalnu vožnju smo iz kruga u krug vodili do fizičkih maksimuma, a vozilo je sve odradilo s jedinstvenom preciznosti, rekao je Audijev Thomas Müller, inače zadužen za razvoj sustava kočenja, upravljanja i pomoći u vožnji.


Sustavi koje razvija Audi bi se u potrošačkoj verziji trebali naći u Audiju A8, kojeg se očekuje u 2017. godini. U nastavku je moguće vidjeti prošlogodišnji model (Bobby), kako vozi na Hockenheimringu: