KONFERENCIJA U OPATIJI

Otvoren 37. MIPRO

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.05.2014 16:07
  • Objavljeno 29.05.2014 u 15:18
mipro 2014

mipro 2014

Izvor: Promo fotografije / Autor: MIPRO

Do 30. svibnja brojni ICT profesionalci i menadžeri, obrazovni stručnjaci i poslovni ljudi iz više od 40 zemalja boravit će u Opatiji na najvećem nekomercijalnom znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe

'Ovogodišnji trideset i sedmi međunarodni ICT skup MIPRO ima bogate i raznovrsne sadržaje od usko stručnih do tehnoloških i društvenih s vrlo širokim rasponom tema.

MIPRO je uvijek bio rasadnik i burza novih ideja, inovacija i tehnologija, mjesto susreta gospodarstva, obrazovanja, znanosti i javne uprave svih razina - od lokalne do državne', rekao je Petar Biljanović, predsjednik programskog odbora MIPRO-a, otvarajući konferenciju.


Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je održalo okrugli stol pod nazivom Okvirni nacionalni program za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja. Program je predstavljen široj stručnoj javnosti, koja je bila u prilici izraziti svoj stav o predloženom načinu rješenja problema poboljšanja infrastrukture širokopojasnog pristupa.

Hrvatski Telekom održao je okrugli stol na temu Potreba promjene pravnog uređenja i stvaranje povoljnijih uvjeta za gradnju i razvoj elektroničke komunikacijske infrastrukture. Govorilo se o uspostavi katastra vodova kao jedinstvene baze podataka o infrastrukturi.

Zanimanje sudionika usmjerenih ka europskim projektima pobudila je radionica Horizon 2020. Govorio je Zoran Stančič, zamjenik generalnog direktora Glavne uprave za komunikacije, mreže, sadržaje i tehnologiju Europske komisije koji je obradio temu Obzor 2020 vezan uz ICT područje.

Žiga Bahovec, savjetnik za pravna i zakonodavna pitanja u DG Conectu objasnio je kako se najbolje pripremiti za Obzor 2020, uključujući gdje pronaći informacije i kontakte te koja su pravila sudjelovanja.

Na prezentaciji bile su prisutne i Lea Zuber te Zrinka Reisinger iz DG Conecta od kojih se također moglo dobiti informacije o projektu Horizon 2020.

U organizaciji MIPRO-a, FER-a i Arhitektonskog fakulteta Zagreb održan je okrugli stol na temu Umjetnost i tehnologija-interakcija-popularizacija-participacija. Umjetnost i tehnologija nikada nisu bile dvije međusobno odvojene cjeline, ali razvoj ICT-a naprosto prisiljava umjetnost i tehnologiju da hodaju paralelno pomažući jedna drugoj, zaključeno je.

Više:MIPRO

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!