GOOGLE PONUDIO

Otključani G1 za 399 dolara

08.12.2008 u 14:05

Bionic
Reading

Google je preko vikenda napravio zanimljiv korak na koji će se Apple teško odlučiti - ponudio je prvi pametni telefon zasnovan na operativnom sustavu Android, G1, potpuno otključan, tako da ga se može koristiti na bilo kojoj mreži bez restrikcija

Caka je u tome da je ova verzija uređaja namijenjena isključivo razvojnim programerima, koji se moraju registrirati kao takvi na Googleovim stranicama, što košta 25 dolara. Nakon toga mogu naručiti uređaj koji nije zaključan ni na jednu mrežu za 399 dolara.

Google jasno i glasno navodi da ova verzija uređaja, koja dolazi s verzijom operativnog sustava Android 1.0, nije namijenjena krajnjim korisnicima, ali oni malo spretniji i upućeniji mogli bi ga normalno koristiti. Razvojni programeri će, jasno, cijeniti mogućnost nesmetanog testiranja softvera na ovako otključanom uređaju.

Google trenutno isporučuje G1 pod ovim uvjetima u 18 zemalja, među kojima se, nažalost, ne nalazi Hrvatska, no u Googleu tvrde da će se program proširiti i na druga tržišta.