CIO OSKAR

Osam projekata u utrci za IDC-ovu nagradu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 13.02.2015 11:05
  • Objavljeno 13.02.2015 u 11:05
ruka tipkanje tipkovnica računalo kompjuter laptop

ruka tipkanje tipkovnica računalo kompjuter laptop

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Od osam prijavljenih IT projekata, pet ih je iz privatnog, a tri iz javnog sektora. Bave se beskontaktnim plaćanjem, kalkulacijom cijena, procjenom šteta, upravljanjem podacima, virtualizacijom ureda...

Kao što smo već pisali, IDC Adriatics i Klub direktora informatike Hrvatske (IDC CIO Klub) po drugi put dodjeljuju nagrade najboljim informatičkim stručnjacima u javnom i privatnom sektoru za projekte koji su pokrenuti i realizirani unutar organizacije ili tvrtke tijekom 2014. godine.

Proces nominacija je završen, pa se zna kako je u utrci za nagradu koju od milja zovu CIO Oskar ukupno osam projekata.

U javnom sektoru svoje projekte prijavili su IT stručnjaci iz APIS IT-a, Hrvatske pošte te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

APIS IT, inače prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji, ove godine prijavio je projekt uspostave programskog rješenja Osobnog korisničkog pretinca (OKP) na infrastrukturi izvršitelja te njegovu integraciju s ostalim komponentama sustava e-Građani.

Hrvatska pošta natječe se s projektom virtualizacije poštanskih ureda, a u projekt je uključeno 1.040 ureda s 2.150 aktivnih šaltera.

HZJZ je prijavio svoj projekt platforme za upravljanje javnozdravstvenim podacima kojim se kroz servisno orijentiran pristup na državnoj informacijskoj infrastrukturi omogućuje učinkovito upravljanje javnozdravstvenim podacima.


U privatnom sektoru svoje su projekte prijavile tvrtke Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Croatia osiguranje, Kraš i Phoenix Farmacija.

Adria MM produkcija natječe se s projektom integriranog sustava kontrole pristupa i beskontaktnog plaćanja kojeg je primijenila prošle godine u sklopu najvećeg regionalnog festivala elektronske glazbe Ultra Europe 2014.

Mobilni Procjenitelj je projekt Allianza Zagreb. Riječ je o Windows 8.1 tablet aplikaciji za procjenitelje motornih vozila koja automatizira i digitalizira proces obrade šteta u segmentu procjene.

Croatia osiguranje na natječaj se prijavilo s projektom razvoja i implementacije vlastitog sustava COINS CRM kao nadogradnje svog temeljnog sustava za siguranje. Novi sustav omogućava veću mobilnost, prilagođenost interakciji s klijentom na tabletu te kvalitetniju poslovnu analitiku.

Kraš je kandidirao informatičko rješenje kalkulacije cijene koštanja proizvoda. Namjena mu je olakšati provedbu kalkulacije cijene koštanja gotovih proizvoda i poluproizvoda u ovoj tvrtki.

Tvrtka Phoenix Farmacija prijavila se sa svojim programom vjernosti pod nazivom ADIVA. To je loyalty-in-cloud poslovno rješenje povezano s ljekarničkim aplikacijama i sustavima te postojećim informatičkim sustavom Phoenix Farmacije, što omogućuje jednostavan pristup i razmjenu podataka.

O najboljim projektima u Hrvatskoj ove će godine odlučivati stručni žiri kojeg čine IT stručnjaci Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck) i Goran Ujević (Zvijezda). Žirijem predsjeda Boris Sakač (Adasit).

Nagrade najboljima bit će uručene tijekom svečane večere koja će biti održana 26. veljače u zagrebačkom hotelu Antunović.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!