MWC 2016

Okrugli pametni telefon na Androidu? Zvuči suludo

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 01.03.2016 07:10
  • Objavljeno 01.03.2016 u 07:11
cyrcle pametni telefon smartphone

cyrcle pametni telefon smartphone

Izvor: Screenshot / Autor: Christina Cyr

Dvjema bivšim zaposlenicama Microsofta nije se svidjelo to što njihovi mobiteli ne rade ono što su htjele, pa su napravile vlastiti smartfon. Na Androidu

Christina Cyr i Linda Inagawa osnovale su tvrtku Dtoor (skraćenica za Designing the opposite of rectangle - Dizajniranje suprotnog od četverokuta) želeći promijeniti način dizajniranja i izgled pametnih telefona

Cyr je, osim u Microsoftu, radila u NEC-u, na nuklearnim podmornicama, istraživanju AIDS-a i kao biokemičarka u Japanu. Nezadovoljna izgledom, dizajnom i funkcionalnostima sadašnjih smartfona, bacila se u proizvodnju vlastitog.

Njihov prvi proizvod je Cyrcle, okrugli smartfon na Androidu koji bi nas trebao vratiti u vremena kad su mobiteli izgledali šašavo (Nokia 7600 je bila u obliku kapljice, recimo, Nokia 7280 u obliku štapića).

Prototip je predstavljen tijekom startup konferencije 4 Years From Now, održane u sklopu sajma Mobile World Congress u Barceloni.


Okrugli mobitel izgledom podsjeća na pudrijeru ili džepni sat. Oblikovan je tako da može stati u manje i zaobljene džepove ili biti zakačen za drugi dio odjeće.

Kućište prototipa je 3D printano, dok je unutrašnjost sačinjena od komponenti iz paketa Seeed RePhone, koji omogućuje izradu modularnog mobitela u kućnoj režiji.

Prva generacija će biti jednostavna i koristiti mreže 2G. Bit će dostupna tijekom kolovoza na platformi za crowdfunding Kickstarter po cijeni od sto dolara. Izdanje s podrškom za mreže 4G trebalo bi se pojaviti u kolovozu 2017.

Konačni cilj je model koji će imati dvostruki zaslon od ruba do ruba i Android kao operativni sustav. Moći će razlikovati važne obavijesti od manje važnih, kako ga ne bi morali stalno vaditi iz torbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi