TEHNO PREPORUKA

Odabrali smo pet novih znanstvenofantastičnih serija koje jednostavno morate pogledati

12.06.2017 u 07:11

Bionic
Reading

Futurizam, alternativne stvarnosti, mikrokozmos ljudskog uma - sve ove poslastice možete iskusiti pogledate li naš izbor najboljih ZF serija u 2017.

Legion

Legion Izvor: Društvene mreže / Autor: Marvel

Definitivni keč iza Legiona koji bi mogao na prvu loptu odbiti nekoliko gledatelja činjenica je da se radi o (još) jednoj seriji iz Marvela. Ono što bi ih moglo vratiti opet je činjenica da se radi o nečem sasvim drukčijem. Riječ je o tjeskobnoj, psihodeličnoj i neopisivo zanimljivoj priči o sinu profesora Xaviera. Legion je moćni telepat koji pati od šizofrenije te koji predstavlja jednako veliku opasnost sebi kao i svima u okolici. Marvelova serija kombinira izvrsnu glumačku postavu (Audrey Plaza, Dan Stevens i mnogi drugi) s vrlo neobičnim prepričavanjem priče koje možda nije za svakog, no na kraju dana i te kako vrijedi investiranog vremena.

American Gods

American Gods Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon

Ako više naginjete fantastici, svesrdno preporučujemo fantastičnu TV adaptaciju višestruko nagrađivanog romana Neila Gaimana. Priča prati bivšeg zatvorenika koji upoznaje mističnog stranca koji ga uposli te polako povuče u surealni svijet u kojem bogovi hodaju među ljudima. Zašto? Zato što ljudi u njih vjeruju. Neizrecivo zanimljiva produkcija, kvalitetni glumci i fantastični vizuali ovu seriju stavljaju na sam vrh našeg izbora. Također, zbog prilično vizualne prirode serije predlažemo da ju gledate trijezni. ;)

The Expanse

The Expanse Izvor: Društvene mreže / Autor: The Expanse

Impresivna druga sezona serije koju su mnogi nazvali 'Game of Thrones u svemiru' nastavlja pratiti eskapade svemirskih putnika koji nastoje spasiti čovječanstvo od sigurne propasti. Sve je tu - politikanstvo, međuplanetarna putovanja, izvrsna karakterizacija likova. Priča prati brojne likove kroz političke promjene koje je u kolonizirani Sunčev sustav donijela ostavština moćne i navodno nestale vanzemaljske civilizacije. The Expanse je trenutno u drugoj sezoni te dokazuje kako SciFi može raditi puno više od treš filmova s velikim čudovištima.

The Handmaid's Tale

Handmaid's Tale Izvor: Društvene mreže / Autor: HULU

Distopijska serija temeljena na bestseleru Magaret Atwood smještena je u totalitarno društvo koje je prije bilo dio SAD-a. Gilead vodi fundamentalistički režim koji žene tretira kao državno vlasništvo te je suočen s prirodnim katastrofama i rapidnim padom nataliteta. U očajničkom pokušaju ponovnog nastanjivanja svijeta, ostatak plodnih žena prisiljen je na seksualno ropstvo. Jedna od njih, Offred, odlučila je preživjeti pakao i pronaći kćer koju su joj oduzeli.

Altered Carbon

Altered Carbon još nije među nama, no njegova pozadinska priča definitivno privlači pažnju. Riječ je naime o adaptaciji jedne od najomiljenijih priča znanstvene fantastike. Odvija se u distopičnoj cyberpunk budućnosti, u kojoj se osobnosti mogu downloadati u 'rukave' koji se mogu transportirati u novo tijelo. Knjiga se bavi temama vjere, filozofije i starenja te je proslavljena načinom na koji to radi. Netflix je naručio deset epizoda temeljenih na knjizi, no s obzirom na to da se priča rasteže na nekoliko planeta i vremenskih razdoblja, pitanje je kako će biti interpretirana.