ALGEBRINA AKCIJA

Obrazujte se i informatički opremite srednju školu

28.08.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Otvoreno učilište Algebra tijekom rujna organizira ciklus radionica na kojima se polaznici mogu upoznati s temama i vještinama iz područja fondova EU, digitalnih tehnologija i marketinga, programiranja, web dizajna, računalnih mreža...

Svaka od radionica, koje će biti održane pod nazivom 'Pokreni promjene - za sebe i buduće generacije', trajat će šest sati i koštat će sto kuna.

Po odslušanim edukativnim radionicama, polaznici ovih programa steći će i kupone za sufinanciranje verificiranih obrazovanja vrijednih do 3.500 kuna, a iznos uplaćen za radionice u potpunosti će se iskoristiti za opremanje po jedne srednje škole u svakom gradu u kojem se provode.

Očekuje se da će kroz ovu akciju Algebra i sudionici radionica opremiti 11 srednjih škola opremom Arduino za robotiku i internet stvari, a još 11 škola će dobiti Googleovu edukaciju nastavnika i učenika iz područja modernih digitalnih komunikacija. Radionice će biti održane tijekom rujna u 11 gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku, Sisku, Bjelovaru, Varaždinu i Koprivnici.


Ponuda radionica ovisi o pojedinom gradu, pa ako ste zainteresirani provjerite što prije dostupnost pojedinih radionica na poveznici www.algebra.hr/pokreni-promjene/ i odaberite one koje vas zanimaju zanima.

Koje će škole biti opremljene donacijom? O tome također odlučujete vi. Tijekom postupka prijave moći ćete predlagati, odnosno glasati za pojedinu srednju školu u svojem gradu. Srednje škole s najviše pojedinačnih glasova dobit će opremu za robotiku ili Googleovo školovanje, pri čemu će i Algebra također dopuniti fond donacija.

'Želimo podjednako naglasiti dva, za društvo podjednako važna aspekta: cjeloživotno obrazovanje odraslih, koje potičemo da na početku nove poslovne sezone ovladaju nekim novim vještinama te obrazovanje mladih, koje često zapinje na novim tehnologijama i trendovima.

I za odrasle i za mlade važno je da se školuju za zanimanja budućnosti, pri čemu je za mlade ključno da imaju priliku to činiti na novoj, aktualnoj opremi i uz najmodernije pristupe. Za mnoge odrasle ovakve su radionice i kasniji programi možda i posljednje šanse da ovladaju novim znanjima jer je sve manje mjesta na tržištu rada za koja se ove vještine više ne traže', naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Učilišta Algebra.

Iz Algebre poručuju kako su već prvog dana zaprimili više od 300 prijava, pa požurite.