JESU LI?

Novopečeni vlasnici Tesle misle da su prevareni

20.10.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Nedavnim unapređenjem Modela S Teslina limuzina dobila je pogon na sva četiri kotača te čitav niz sigurnosnih tehnologija, od adaptivnog tempomata i sustava za prepoznavanje prometnih znakova, do radara i senzora te autopilotskog sustava

Spomenute tehnologije Tesla je počela ugrađivati standardno u sve modele S dva tjedna prije predstavljanja, a vlasnicima će ih aktivirati početkom iduće godine osvježenjem softvera.

Novopečeni vlasnici koji su kupili automobil svega nekoliko tjedana prije njegovog unapređenja bijesni su na proizvođača iz Palo Alta. Smatraju kako su prevareni jer prilikom kupnje nisu bili upozoreni da stiže nadogradnja.

'Da su u Tesli rekli da stiže autopilotski sustav, ali ne mogu reći kad, pričekao bih s kupnjom' rekao je San Jose Mercury Newsu Richard Wolpert, jedan od 700-tinjak vlasnika modela S koji su potpisali peticiju na Change.org kojom žele prisiliti Teslu na retroaktivno opremanje automobila novom tehnologijom.

Tesla je dosad nekoliko puta nove tehnologije, poput titanijske podnice, besplatno nudila postojećim vlasnicima no retroaktivno opremanje modela S autopilotskim sustavom navodno je prekomplicirano i skupo da bi bilo ponuđeno čak i uz nadoplatu.

Jesu li novopečeni vlasnici modela S prevareni? Recite nam što mislite u komentarima.