UZ NAJBRŽI SSD POGON

Novi ZenBook donosi opake performanse u elegantnom paketu

14.03.2015 u 06:47

Bionic
Reading

ASUS priopćava kako su predstavili ZenBook Pro UX501, novi model u seriji nagrađivanih prijenosnika. Namijenjen zahtjevnim korisnicima koji teže ultimativnim performansama i ultimativnom stilu, Zenbook Pro UX501 dolazi s komponentama visokih performansi kao što su moćan četverojezgreni Intel Core i7 procesor, NVIDIA GeForce GTX 960m grafika namijenjena gejmingu i najbrži do sad PCI Express (PCIe) x4 SSD od 512GB

Uz tanak i elegantan dizajn, Zenbook Pro UX501 je kompaktan stroj s moćnim 15.6-inčnim VisualMaster IPS zaslonom koji omogućuje detaljnu 4K / UHD rezoluciju i nevjerojatnu gustoću piksela od 282 ppi. Iako nudi vrhunske performanse, Zenbook Pro UX501 korisnicima pruža bateriju u trajanju od više od šest sati zahvaljujući visokom kapacitetu litij polimerske baterije od 96Wh.

Savršen spoj snage i elegancije

Zenbook Pro UX501 beskompromisno spaja performanse s bezvremenskim, klasičnim dizajnom, uz eleganciju i stil koji je koji su prepoznatljivi za Zenbook obitelj. Njegovo kompaktno i portabilno kućište je tanko samo 20.6mm, a presvučeno je aluminijem. Površina od brušenog metala i dijamantno spušteni rubovi doprinose sjajnoj završnici, a okvir tipkovnice je poboljšan modernim dizajnom u obliku koncentričnih krugova.


Ultimativne performanse za zahtjevne korisnike

U srcu Zenbook Pro UX501 uređaja je vrlo moćan četverojezgreni Intel Core i7-4720HQ procesor, koji omogućuje vrhunske performanse za obavljanje bilo kojeg zadatka. S velikim kapacitetom od 16GB RAM-a, multitasking je neometan, a velika radna snaga je u rezervi za obavljanje najzahtjevnijih zadataka.

Zenbook Pro UX501 ima i sjajan NVIDIA GeForce GTX 960m GPU za performanse koje zahtijeva napredni gejming. S do 4GB brze GDDR5 video memorije, korisnici mogu uživati u tečnoj 4K / UHD reprodukciji video sadržaja, 3D renderiranju bez napora i impresivnom gejmingu s vrlo brzim prikazom.

Brze mogućnosti skladištenja su ključne za brzo podizanje sustava i neometan rad, pa je UX501 pogodan za najbrži SSD na svijetu. Ima PCIe x4 sučelje i kapacitet do 512GB, dok su brzina čitanja i ispisa od 1400MB/s dva puta veće u usporedbi s PCIe x2 modelima, a 16 puta brže u odnosu na standardne SATA6Gbit/s hard diskove. Bez pokretnih dijelova, ovaj uređaj je pouzdan i vrlo tih Zenbook Pro UX501 sadrži i dual-band 802.11ac Wi-Fi nove generacije, s brzinama od 867Mbit / s, što je tri puta brže od prethodne generacije 802.11n.


Nevjerojatan ASUS VisualMaster 4K/UHD zaslon

ASUS VisualMaster zaslon sadrži neke od najnovijih tehnologija koje korisniku pružaju jasnoću i detaljnost vizuala bez premca. Zenbook Pro UX501 ima 15.6-inčni VisualMaster multi-touch zaslon s 4K/UHD 3860 x 2160 rezolucijom, četiri puta većom nego Full HD, velikom gustoćom piksela od 282PPI za nevjerojatno detaljne i živopisne slike i IPS tehnologijom sa širokim kutovima gledanja od 178°.

Za jasniju i živopisniju reprodukciju boja, VisualMaster zaslon na UX501 ima color gamut od 72% NTSC 0,74% Adobe RGB i 100% sRGB. ASUS Splendid tehnologija prilagođava postavke zaslona u skladu s okruženjem - Vivid za filmove i slike, Eye Care koji smanjuje plavo svjetlo kako bi zaštitila oko i Normal za svakodnevni rad.

Dugo trajanje baterije, dobra povezivost, sjajan zvuk

Veliki kapacitet 96Wh litij polimerske baterije u Zenbook Pro UX501 uređaju u kombinaciji s naprednim sustavom za termalno upravljanje znači da korisnici neće imati potrebe za punjenjem više od šest sati.

Zenbook Pro UX501 je podržan odličnim opcijama među kojima su tri USB 3.0 priključka i opcijski Thunderbolt™ priključak za vrlo brz prijenos podataka. Novi laptop ima ASUS USB Charger+ tehnologiju koja omogućuje da napunite uređaj do tri puta (3X) brže nego putem tradicionalne USB utičnice - čak i kada je Zenbook Pro UX501 isključen.

Sjajan laptop zaslužuje i sjajan zvuk, pa Zenbook Pro UX501 ima ASUS SonicMaster Premium sustav koji sadrži ICEpower® tehnologiju za bogat, kristalno čist zvuk. AudioWizard software ima pet preseta za različite vrste zvuka - glazbu, filmove, govor, gejming i snimanje - pa korisnici uvijek dobivaju najbolji mogući zvuk iz bilo kojeg izvora.