NOVE GLASINE

Novi iPhone SE navodno stiže 2025. godine, i to s OLED zaslonom

19.02.2024 u 09:11

Bionic
Reading

Apple je posljednji pristupačni iPhone SE plasirao na tržište 2022. godine nakon što se njegov prethodnik pojavio dvije godine ranije. Međutim čini se da će tvrtka ovog puta preskočiti jednu godinu, što znači da će kupci na novi SE čekati od 2025. godine, navode južnokorejski mediji

Pojavila se i informacija da će novi iPhone SE dobiti OLED zaslon, kakav dosad nije viđen u toj liniji uređaja. Svi prethodni modeli iPhonea SE su koristili LCD zaslon, no budući iPhone će napraviti iskorak.

Zasloni koje će novi iPhone SE koristiti bit će slični onima koji se koriste za iPhone 13 i iPhone 14, tako da možemo očekivati 6,1-inčni zaslon s rezolucijom 1.170 x 2.532, vršnu svjetlinu od 1200 nita te Ceramic Shield zaštitu protiv pucanja i ogrebotina.

U izvještajima se navodi da se trenutno tri proizvođača bore za Appleove narudžbe za sljedeći iPhone SE, a Samsung navodno nudi najnižu cijenu, koja iznosi 30 dolara po zaslonu. BOE je napravio cijenu od 35 dolara po zaslonu, a Tianma ih nudi po 40 dolara.

Međutim Apple još nije potpisao ugovor ni s jednim proizvođačem jer je navodno spreman ponuditi samo 20 dolara po zaslonu, stoga su pregovori još uvijek u tijeku.