VELIKO OSVJEŽENJE

Novi HP-ovi prijenosnici za poslovne korisnike

18.04.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Hewlett Packard Hrvatska je na konferenciji za medije održanoj u hotelu Esplanade predstavio obnovljenu liniju prijenosnih računala namijenjenih poslovnim korisnicima

Poslovna prijenosna računala obično nose nešto višu cijenu od onih za privatnu uporabu, a njihov dizajn je u pravilu uniforman, jednostavan i nenapadan. Upravo tih smjernica držao se i HP u izradi novih prijenosnika za poslovne korisnike. HP je posebnu pažnju posvetio njihovoj čvrstoći i jednostavnom rastavljanju za koje nije nužno koristiti odvijač. Zbog čvrstoće HP je u manjoj mjeri žrtvovao i masu nove generacije računala čija kućišta nose naziv HP Duracase. Rastavljanje bez odvijača olakšava održavanje računala nekom tko bi to morao raditi za velik broj istovjetnih računala.

Svi HP-ovi poslovni prijenosnici isporučuju se sa softverom HP ProtectTools koji služi za zaštitu podataka na računalu. Softver omogućava centralizirano upravljanje zaštitom, što je posebno pogodno velikim tvrtkama.

Osvježenu poslovnu liniju HP-ovih računala predvode EliteBook 8460p i EliteBook 8560p. Dva spomenuta modela teže samo 2,1 kg (14-inčni model) odnosno 2,8 kg (15-inčni model). Oba računala su opremljena zaslonima s LED pozadinskim osvjetljenjem. Računala iz serije EliteBook p opremljena su procesorima Core i7, i5 i i3 s dvije jezgre i mogu se naručiti s novim baterijama HP Long Life Battery koje nude oko 1000 ciklusa punjenja.

Standardne baterije nude od 300 do 500 ciklusa punjenja i nakon godinu dana počinju gubiti kapacitet, dok bi dugotrajne baterije trebale korisnicima pružiti tri godine rada punim kapacitetom. Za korisnike kojima treba iznimno dug vijek trajanja baterija računala su opremljena integriranim konektorom za novu opcionalnu bateriju HP Extended Life Notebook te baterije HP Ultra-Capacity Notebook. S novom baterijom HP Ultra-Capacity Notebook prijenosno računalo HP EliteBook 8460p može raditi 32 sata bez ponovnog punjenja. Početne cijene modela EliteBook 8460p i 8560p su 9.333 kn i 9.199 kn.

Srednja klasa HP-ovih poslovnih računala zastupljena je modelima ProBook 6360b, ProBook 6460b i ProBook 6560b. Druga brojka u imenu označava dijagonalu ekrana pojedinog prijenosnika, pri čemu brojka tri znači ekran dijagonale 13 inča. Cijene ovih računala počinju od 5.999 kn, a u trgovinama bi se trebali pojaviti krajem travnja.

Najslabiji, ali i cijenom najdostupniji HP-ovi poslovni prijenosnici su ProBook 4330s, ProBook 4530s i ProBook 4730s. Njihove cijene počinju već sa 3.199 kn.