PROCURILO NA TWITTERU

Novi Appleov MacBook Pro stiže već danas?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.05.2020 15:05
  • Objavljeno 04.05.2020 u 15:05
tportal

Izvor: Twitter / Autor: Jon Prosser

Među mogućim promjenama svakako je najveća uvođenje tipkovnice Magic, koja se oslanja na drukčiju tehnologiju u odnosu na prethodna izdanja Appleovih prijenosnika

Apple bi mogao predstaviti osvježeno izdanje prijenosnog računala MacBook Pro sa zaslonom dijagonale 13 inča (33 centimetra). To ne tvrdi bilo tko, već Jon Prosser s kanala Front Page Tech na YouTubeu.

Novo izdanje moglo bi imati zaslon dijagonale 14 inča (35,5 cm) s nešto tanjim obrubom, u skladu s modelom zaslona dijagonale 16 inča MacBook Pro koji je zamijenio prošlogodišnje izdanje s 15 inča.

Bez obzira na duljinu dijagonale zaslona, novi MacBook Pro mogao bi imati Intelove procesore Core devete i desete generacije, više radne i memorije za pohranu, kao i poboljšanu tipkovnicu Magic Keyboard te moguća poboljšanja zvučnika i mikrofona.

Prosser je prije nekoliko tjedana točno najavio 15. travnja kao datum izlaska novog modela pametnog telefona iPhone SE.

Među mogućim promjenama svakako je najveća uvođenje tipkovnice Magic, koja se oslanja na drukčiju tehnologiju u odnosu na prethodna izdanja Appleovih prijenosnika.

Ta je tvrtka drukčiju tehnologiju za tipkovnice već ugradila u osvježena izdanja laptopa MacBook Pro sa zaslonima dijagonale 16 inča, kao i za 13-inčni MacBook Air.

Promjena bi značila kraj ere za prethodno korištenu tehnologiju tipkovnica jer više ne bi bila zastupljena u ovoj liniji Appleovih laptopa, piše 9 to 5 Apple.