HIP-HOP INOVATORI

Novi album Wu-Tang Clana dolazi na prenosivom zvučniku

17.11.2014 u 08:21

Bionic
Reading

Njujorška hip-hop grupa Wu-Tang Clan za svoj dvadeseti rođendan sprema novi album. 'A Better Tomorrow', šesti studijski album ovih američkih repera moći će se kupiti zajedno sa specijalno dizajniranim prijenosnim zvučnikom

Članovi grupe Wu-Tang Clan sklopili su ugovor s tvrtkom Boombotix, poznatoj po produkciji prenosivih zvučnika i ostalih glazbenih 'gadgeta' koji su namijenjeni bajkerima, skejterima i onima koji se osjećaju mlado i urbano.

'Boombot Rex' je nova igračkica u njihovoj ponudi – riječ je o mobilnom zvučniku uz koji kupac dobiva novi album ovih američkih repera.


'Boombot Rex' može puštati i drugu glazbu osim posljednjeg albuma Wu-Tang Clana. Zvučnik funkcionira kao i ostatak bežičnih i prijenosnih zvučnika – muziku pušta preko Bluetootha. 'Rexova' baterija traje oko deset sati, što je pristojan vijek trajanja za igračkicu veličine ljudskog dlana.

Cijena - prava sitnica! Svega 80 dolara.

Čemu ova egzibicija? Reper RZA, vođa grupe Wu-Tang Clan, u intervjuima ističe kako glazba u posljednje vrijeme nije povezana sa svojim slušateljima. Većinu muzike danas konzumiramo u digitalnom obliku koji je lako dostupan svima. Istovremeno, digitalni formati nisu opipljivi poput stare kazete, ploče ili starog Walkmana.


RZA također navodi kako osjećaj držanja gramofonske ploče u rukama pomaže shvatiti koliko truda i muke je potrebno uložiti u jedan glazbeni album. Prema njemu, to je osjećaj koji su ljudi zaboravili te koji 'Boombot Rex' prenosivi zvučnik želi opet stvoriti.

Mnogi bi rekli da ovo zvuči vrlo romantično. No, ovo nije prvi put da Wu-Tang Clan eksperimentiraju s marketingom i distribucijom svojih albuma.

Uz novi album Wu-Tang Clana dobivate prijenosni zvučnik

Pretposljednji studijski album, 'The Wu - Once Upon A Time In Shaolin', izdali su samo u jednom primjerku.

Taj album je imao svoju vlastitu turneju – mogao se poslušati u posebnoj 'nickleodeon' prostorijici koja je putovala po galerijama, muzejima i glazbenim festivalima diljem Amerike. Prije ulaska u prostoriju (u kojoj su bile samo slušalice i stolica), posjetitelji su morali iz džepova izvaditi sve aparate koji imaju mogućnost snimanja audio sadržaja.

Sviđa li vam se način na koji Wu-Tangovci distribuiraju svoje albume ili ne, 'Boombot Rex' je već rasprodan. Iako je prodaja krenula u petak 14. studenog, svi primjerci ovog albuma plus zvučnika (ili zvučnika plus albuma) već su pokupovani.

Pomama ipak nije toliko velika – zaboravili smo napomenuti kako je riječ o limitiranom izdanju, pa je u ponudi bilo svega 3000 primjeraka 'Bombot Rexa'. Oni koji žele kupiti samo album (bez zvučnika), morat će pričekati do 2.12., kada album izlazi na tržište.

"Music should only be heard through something as loud and as strong as the message inside" - RZA

A photo posted by Boombotix (@boombotix) on