ZGODAN TRIK

Noćni način rada na smartfonu može spasiti bateriju, evo detalja

14.11.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Osim što može olakšati korištenje mobitela u raznim situacijama, noćni način rada također može pomoći i pri rasterećenju baterije vašeg uređaja

Noćni način rada može, na primjer, smanjiti štetan utjecaj zaslona na vaše oči, kao i olakšati provjeravanje što je novo tijekom dugotrajne kino predstave. Ali, iz Googlea su nedavno skrenuli pozornost na to kako može poslužiti i kao svojevrsni štedljivi način rada.

TEHNO PREGLED

Tražite smartfon sa snažnom baterijom? Ovo su najzanimljiviji predstavljeni ove godine

Pogledaj galeriju

Tijekom konferencije Android Dev Summit upozorili su kako zaslon uređaja s operativnim sustavom Android (konkretno, Googleov Pixel iz 2016. godine) u dnevnom načinu rada, ako je uključen na najjaču razinu osvjetljenja, može trošiti i do šest puta više energije nego zaslon u noćnom režimu rada.

Tijekom konferencije predavači iz Googlea su također govorili o tome kako njihove vlastite aplikacije žderu baterije zbog načina na koji su dizajnirane te naznačili kako su u planu izmjene koje bi trebale poboljšati stanje u idućim izdanjima.

Do tada noćni način rada možete uključiti u postavkama Androida. Otvorite Settings, pa zatim Display. U idućem izborniku potražite opciju nazvanu Night Mode ili Reading Mode. Kad ju nađete, uključite ju.

  • +5
iPhone XR - Slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ako imate posla s izdanjem Android Pie, otvorite Settings pa Display i zatim odaberite Advanced, Device theme i potom Dark. Imajte na umu kako nije još dostupna za sve uređaje koji podržavaju Android. Ako ju ne možete naći na svom Androidu, isprobajte neke od aplikacija koje omogućuju istu ili sličnu funkcionalnost, kao što su Blue Light Filter ili Twilight.

Što ako imate iPhone? Uključite značajku Smart invert. Otvorite Settings, pa General i zatim Accessibility. Odaberite Display Accomodations, pa Invert Colors i na kraju Smart Invert. Ova značajka bi mogla imati problema s aplikacijama koje nisu Appleove, pa pripazite na to, piše Lifehacker.