DOBRA STARA VREMENA

Nintendo objavio listu retro poslastica koje stižu na Nintendo Switch

15.05.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Među nizom retro arkada našao se i pravi raritet - akcijska slagalica Panel de Pon koju ćem po prvi put vidjeti izvan Japana

Nintendo je službeno najavio još četiri igre koje će se pridružiti velikoj kolekciji za Nintendo Switch Online. Ova usluga, pored mogućnosti igranja igara za više igrača na internetu, Switch nadopunjuje zbilja velikom kolekcijom besplatnih igara s NES-a i SNES-a.

U svibnju ćemo tako vidjeti jednu novu igru za NES i tri za SNES. NES igra je Tecmova akcijska igra Rygar, dok SNES dobija kultnu znanstveno fantastučnu pucačinu WIld Guns i Jalecovu pucačinu Operation Logic Bomb.

Prava poslastica, doduše, dolazi u obliku Panel de Pon, igre koja u originalnom obliku nikad nije izašla izvan Japana. Riječ je o klasičnoj slagalici za SNES koju je dizajnirao Gunpei Yokoi. Izvan SAD-a igra je dobila ime Tetris Attack te je umjesto anime likova imala likove iz Yoshi's Islanda.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ninendo

Panel de Pon, premda su ga nazvali Tetris Attack, nema veze s originalnim Tetrisom, a njegov dizajn kasnije je primjenjen u Nintendova vlasništva poput Pokémona, Animal Crossinga i vjerojatno najpopularnije igre - Dr Mario. Dolazak Panel de Pona na Switch upravo će zbog toga biti prva prilika mnogima da se susretnu s igrom koja je inspirirala hrpu drugih.

Sve četiri videoigre stići će u sklopu nadogradnje za Nintendo Switch Online 20. svibnja te povećati sveukupnu kolekciju na vrtoglavih 82 naslova.