RAZUMIJEMO SE

Nezaobilazni PowerPoint upravo je postao još bolji - cilja na vaš glas

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 22.05.2017 12:56
  • Objavljeno 22.05.2017 u 12:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najnoviji dodatak za Microsoftov poznati program izvrsna je prilika za demonstraciju novog Microsoftovog sustava za prevođenje

Točno ime ovog dodatka je Presentation Translator, a pomoću njega Microsoft nastoji postići nešto slično sustavu za prevođenje u pravome vremenu na koji smo naišli u Skypeu. Prevođenje u pravom vremenu od sad će biti prisutno i u programu za prezentacije PowerPoint. I prije nego što pomislite da će vam automatski prevoditi prezentacije valja naglasiti da on cilja na vaš glas. Drugim riječima, Presentation Translator u pravome vremenu prevodi vaše predavanje i šalje ih korisnicima na aplikaciju za iOS, Android i Windows Phone. Dodatak također generira link koji gledatelji mogu koristiti kako bi prezentaciju mogli odslušati na svome jeziku.

PowerPoint Translator

PowerPoint Translator

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Tijekom konferencije Build Microsoftovi predstavnici predstavili su dodatk koji može prevesti Španjolski u Kineski u pravome vremenu. Uglavnom, program je funkcionirao prilično dobro tijekom prevođenja kineskog u španjolski, no nakon što je trebao stvari odraditi u drugome smijeru, počeo je malo 'štucati'. Sustav za prevođenje, očigledno, ima problema s pronalaženjem kineskog izraza za 'AI je fantastičan'.

Program je, kao što se i da zaključiti, u relativno ranom stadiju razvoja, no i dalje jako dobro služi kako bi demonstrirao jedan puno sveobuhvatniji Microsoftov projekt - Kognitivne Usluge. Developer, naime, može koristiti ovu tehnologiju kako bi olakšao pretraživanje videa ili ostvario jako brzo indeksiranje slika. Kognitivne Usluge iliti Cognitive Services samo su dio Microsoftovih planova za umjetne inteligencije, a ova demonstracija u sklopu PowerPointa jako je zanimljiv način da firma predstavi konkretne korisne primjene ove mnogima egzotične tehnologije.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!